Rogier Meijer kijkt vol vertrouwen uit naar de ontmoeting met Ajax in de Arena. De oefenmeester kan rekenen op een nagenoeg complete selectie, inclusief Philippe Sander. Dinsdagavond zat Meijer nog in de banken in Zeist om vrijspraak van de centrumverdediger te bepleiten. ForzaNEC sprak de trainer over een bewogen (beker)week.

Meijer voelde zich dinsdag als een kind dat wat stouts had gedaan. “Het voelde wel apart, maar Philippe en Carlos Aalbers hebben het uitstekend gedaan. We hebben ons gelijk gekregen en het belangrijkste is dat Philippe mee kan doen tegen Ajax.” Na de zitting in Zeist kon de oefenmeester het niet laten om nog even naar het bekervoetbal te kijken. “Het laatste half uur van FC Utrecht – Spakenburg heb ik kunnen zien. Dat was een unieke gebeurtenis. Van te voren weet je al dat er een wedstrijd aan zit te komen die niemand verwacht. Voor ons is dit een spiegel voor de wedstrijd tegen Ajax, want ook in de Arena kun je winnen.”

Ajax

Acht weken geleden stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar, maar toen vormde het Goffertstadion het strijdtoneel. NEC hield een punt over aan dat treffen. Meijer wist van tevoren niet hoe de Amsterdammers zouden gaan spelen. “Het is onder Heitinga (John, nieuwe trainer, red.) wel wat duidelijker geworden. Ajax zat toen ze op bezoek kwamen echt in een andere fase. Er is een grote verandering in het spelbeeld gekomen nu Dusan Tadic in de spits speelt. Dat ze kwaliteiten hebben weet iedereen, maar niet iedereen verkeert in goede vorm.”

Lees ook: Meijer en NEC hebben intentie met elkaar verder te gaan na dit seizoen

De 41-jarige oefenmeester is duidelijk over zijn verwachtingen van de wedstrijd van zondag. “Er zal geloof moeten zijn. Je moet durven voetballen en niet alleen maar tegenhouden. Als we dat doen zijn er best wel wat ruimtes om te voetballen. Er ligt in ieder geval genoeg ruimte in de achterhoede, maar we zullen dan wel waakzaam moeten zijn in de omschakeling. Ik hoop wel op een ander begin dan tegen Volendam, want anders kan ik mijn blouse na een kwartier weer uitwringen”, zegt Meijer lachend.

Liefhebber

De Doetinchimmer zat donderdagavond ook op de tribune bij De Graafschap tegen Ajax. “De Graafschap speelde naar hun mogelijkheden. Ajax stond met zeven andere namen op het veld, dus daar ben ik niet veel wijzer van geworden. Ik zat er ook meer als liefhebber samen met mijn zoon. Die speelt ook bij De Graafschap. Deze wedstrijd had de club wel even nodig en dat in een gevuld stadion”, aldus Meijer, die in zijn carrière als speler 253 keer het blauw-witte tenue aantrok.

Foto: Rob Koppers