Rogier Meijer is tevreden met de manier waarop NEC zich vrijdag terugknokte van een achterstand. Tegen Jong AZ zag de trainer zijn ploeg op 0-2 achter komen en uiteindelijk met 3-2 winnen.

“Er kwam een hoop emotie en blijdschap los”, sprak Meijer tegen ESPN. “Ook wat opluchting, maar ook een gevoel van beloning omdat we keihard hadden gewerkt. We hebben er hard voor gestreden, risico genomen en er alles aan gedaan. Het zat er allemaal in, maar de wedstrijd verliep niet zoals we wilden qua scoreverloop. Er zat uiteindelijk wel veel agressie in en we maakten goede goals.”

Uiteindelijk won NEC doordat drie voorzetten werden binnengekopt. “We hebben het vooraf benoemd. Het fysieke verschil zouden we in ons voordeel kunnen uitdrukken. Dit is een kwaliteit van onze backs. Souffian kwam voor rust een aantal keer in de positie, maar dan gaf hij ‘m niet. We hebben in de rust nog eens aangegeven dat de bal dan voor de pot moet worden gegooid. Dan zorgen we er wel voor dat er mensen in de zestien staan.”

NEC zat in een mindere periode en kwam met 0-2 achter, maar daarna lukte het de Nijmegenaren toch om terug te vechten. “Als je de hele wedstrijd terugkijkt, startten we ook gewoon goed. Na een paar minuten werd er al een doelpunt afgekeurd, daarna kregen we twee goede kansen. De 0-1 was een tikje. In de eerste helft zag ik een team dat streed, daarna moesten we dat ook doen. Na de 0-2 ontstond er iets in de ploeg. Ze hebben het goed gedaan.”

Foto: Rob Koppers