NEC won zaterdagavond de eerste thuiswedstrijd van 2023 tegen FC Emmen. Rogier Meijer kijkt terug op een wedstrijd waarin zijn spelers veel energie gaven. Ondanks het ontbreken van drie basiskrachten wisten de vervangers het goed op te vangen en dat geeft de oefenmeester een fijn gevoel.

”Een overwinning is altijd fijn natuurlijk, zeker thuis”, start Meijer tegenover ForzaNEC. ”Zeker de tweede helft gaf een heerlijk gevoel aan de manier waarop we gespeeld hebben. De interactie met het publiek is fijn om te zien.”

NEC kwam al snel op voorsprong door een penalty. ”Volgens mij maakte Cissoko een actie en stapte die verdediger in. Wat ik heb gezien was de penalty terecht en die maken we dan. Daarna is er een fase waarin het wat rommelig was van beide kanten en maken we de 2-0. Daarna vond ik ons niet agressief genoeg die laatste paar minuten in de eerste helft. Dan valt die goal natuurlijk. In de rust konden we gelukkig wel de puntjes op de i zetten. Na rust hebben we denk ik niets weggegeven en goed gespeeld.”

Energie

In de tweede helft maakte Cissoko een prachtige goal op aangeven van Tavsan. ”Dat is een geweldige goal met de assist van Elayis (Tavsan, red.) die binnendoor gaat en Ibrahim (Cissoko, red.) wegsteekt, hij maakt hem fantastisch af. Als je kijkt naar de tweede helft hebben we volgens mij één kans weggegeven die Sandler wegglijd voor de goal. We hebben zo vaak de bal veroverd op de helft van Emmen, dat geeft gewoon een goed gevoel aan het elftal. Dat geeft energie en dat is wat we graag willen.”

Oussama Tannane ontbrak, maar de oefenmeester heeft zijn gemis goed weten op te vangen met Mikkel Duelund. ”We misten drie vaste basiskrachten vandaag met El Karouani, Mattsson en Tannane. Dan is het mooi om te zien dat een aantal andere spelers dat opgevangen heeft en dat we dat als team hebben kunnen opvangen. Dat is altijd fijn voor een trainer, want dat maakt je groep sterker en breder.”

Komende woensdag wacht Feyenoord. ”Ik ga eerst even een biertje drinken en dan kijken we maandag naar Feyenoord. Ik vind dat als je een keer wint, moet je er ook van genieten. Zondag gaan we Feyenoord tegen Ajax kijken uiteraard. Maandag gaan we ons vizier richten op Feyenoord”, sluit de coach af.

Foto: Rob Koppers