Rogier Meijer sloot dinsdag aan bij de mannen van de Jarda Podcast en besprak de nodige zaken. Na de enerverende WK-finale wordt de gedrevenheid van zijn eigen selectie onder de loep genomen. Missen wij in De Goffert de echte (Argentijnse) wil om te winnen? “Het mag van mij wel wat meer op het randje”, zegt Meijer.

Over de vraag of het een gedreven ploeg is moet de 41-jarige oefenmeester uit Doetinchem toch even nadenken. “Natuurlijk zijn de jongens gedreven, maar iedereen is dat op zijn eigen manier. Bij sommige spelers spat dat er echt vanaf. Denk bijvoorbeeld aan een Oussama Tannane. Die heeft een andere gedrevenheid dan Dirk Proper. Ze willen zich allemaal verbeteren, dus gedrevenheid is er zeker. Toch kunnen we daar een stap in maken als team zijnde.”

Overtuiging

Het was een van de redenen voor de wisselvallige eerste seizoenshelft. Na nederlagen bij Sparta Rotterdam (2-0) en PSV (3-0) leek NEC zelfs even op een crisis af te stevenen. Meijer ging daar niet in mee. “Ik ben iemand die alles vanuit een positieve kant probeert te bekijken, dus benoem vooral de dingen die we goed doen. Soms gaat dat echter niet op die manier. Na PSV-uit heb ik tegen de jongens gezegd dat er in voetbal meer is dan alleen een tactisch plan. Er moet ook een bepaalde overtuiging zijn in zo’n wedstrijd. Dat benadruk ik dan ook wel. Het gaat niet alleen maar over voetbal, want als het op die manier niet lukt, moet je het over een andere boeg gooien.”

Meijer zag Argentinië dat de afgelopen weken doen en stipt de wereldkampioen aan als voorbeeld. “Laat dat geen vrijbrief zijn om te gaan schoppen, maar ik vind wel dat je wat meer op het randje mag spelen. We moeten er echt alles aan doen om wedstrijden te winnen. Kijk naar de wedstrijd tegen RKC. Wat Souffian (El Karouani, red) daar doet is niet altijd even mooi, maar het helpt wel om wedstrijden te winnen. Als je op het WK ziet hoe die Argentijnen spelen, zeker op het moment dat ze een voorsprong hebben, doen ze er alles aan om die overwinning over de streep te trekken. Daar kunnen wij zeker wat van leren.”

Rogier Meijer in duel met de man die nu zijn aanvoerder is, Lasse Schöne.

Zoals Rogier Meijer, de speler, dus? “Misschien wel ja”, lacht hij. “Al hebben de jongens die op ons middenveld spelen meer kwaliteit dan dat ik had. Desondanks wordt er soms meer gevraagd dan voetballen. Daar kunnen we zeker nog iets aan doen.”

Foto’s: Orange Pictures