Rogier Meijer zag zijn ploeg zondagmiddag niet winnen van FC Emmen. Het eindigde in een 0-0 gelijkspel. Hoewel NEC de overhand had en veel kansen creëerde wist het zichzelf niet te belonen. De trainer zag dat het spel en de energie wel goed waren en heeft vertrouwen in de derby volgende week.

”Als je het wedstrijdbeeld ziet, hadden we moeten winnen. Zeker gezien het aantal kansen dat we gecreëerd hebben. Daar ben ik uiteraard niet tevreden over. Ik ben wel tevreden over het spel van het grootste deel van de wedstrijd op een hele moeilijke grasmat. We hebben denk ik goed positiespel gespeeld, voldoende kansen gecreëerd, maar niet gescoord en dat is teleurstellend.

FC Emmen begon vrij sterk aan de wedstrijd. ”Ik denk dat Emmen enthousiaster begon zonder echte kansen te creëren. Dat hadden we ook wel verwacht thuis. Wij zijn op papier ook een van de ploegen die ze dan zouden moeten pakken. Daarna kregen we controle aan de bal en zag je dat we elke keer de vrije man konden vinden. Na rust hebben we alleen maar op de goal van Emmen gedrukt en voldoende situaties gehad om te scoren.”

Tannane en de derby

”Het spel was goed. De energie in de ploeg was goed, na vorige week veel beter. Dus dat nemen we mee richting Vitesse. Dat is een mooie wedstrijd voor ons en dat willen we ook laten zien wat we eigenlijk het hele seizoen al laten zien en dan thuis winnen van Vitesse.”

Oussama Tannane raakte vorige week tegen PSV geblesseerd en is nog een vraagteken voor de derby. Hoe verloopt zijn herstelproces? ”Goed, dat is ook het enige wat ik kan zeggen. Het is nu zondag en we hebben nog een week. We moeten nog kijken hoe zich dat ontwikkelt. Tot nu toe gaat het allemaal goed. Het is geen zekerheidje dat hij er bij is, maar niet ook dat hij er niet bij is.”

”Het is natuurlijk een wedstrijd met veel sentimenten, we kunnen hem (Tannane, red.) goed gebruiken en als het niet zo is, is dat zo. Ik was ook blij met wat ik vandaag heb gezien van het elftal, dat geeft een goed gevoel richting volgende week”, sluit de oefenmeester af.

Foto: Orange Pictures