Rogier Meijer wist niet wat hij zag toen NEC in de eerste helft op een 3-0 achterstand kwam tegen Telstar. De Nijmegenaren zetten zichzelf voor schut in Velsen-Zuid en verloren uiteindelijk met 5-2. “We verliezen een gedeelte van de wedstrijd door persoonlijke fouten. Daar geven we de goals door weg”, zei Meijer tegen ESPN.

Het ging al vroeg mis voor NEC nadat doelman Norbert Alblas de 1-0 cadeau gaf aan Telstar. “Wat gebeurt er? Dat dacht ik eigenlijk. Ik was aan het kijken naar hoe we voorin stonden. Daar stonden we een tegen een, konden we de bal misschien lang spelen. Volgens mij twijfelde Norbert of hij moest inspelen, daar ging het mis en toen was het een doelpunt. Dat gaf ons een tik. We begonnen best redelijk.”

Bij de 2-0 zag Alblas er ook niet goed uit. “Om er echt een goed oordeel over te vellen moet ik de goal nog terugzien, maar hij gaf een rebound weg in de as. Dat is nooit lekker. Het was het tweede moment dat te voorkomen was. Het waren twee belangrijke momenten in een wedstrijd, waardoor we ook een ander gevoel kregen over die wedstrijd. Daarvoor waren we niet goed, maar zaten we wel in de wedstrijd.”

In de rust greep Meijer in met drie wissels. “Ik heb meerdere dingen gezegd, ook dat we elkaar nu niet moesten laten vallen. We hebben drie keer gewisseld om het anders neer te zetten. Zij speelden fris en met energie. We hebben gegokt en meer ruimte weggegeven. Een minuut of twintig hadden we aan de bal het betere van het spel. Maar als je dan ziet hoe die 4-1 valt… Een geblesseerde speler van ons zit geblesseerd op het veld, dan moet je blijven zitten tot je gewisseld bent of je moet blijven staan. Dan krijg je weer een goal tegen en krijg je weer een mentale tik.”

NEC speelde in de tweede helft sowieso een zware wedstrijd door de forse achterstand. “Als je bij rust met 3-0 achter staat wordt het niet makkelijker, nee. Als ik dan een compliment moet maken, is dat over hoe we de tweede helft zijn ingegaan. We hebben elkaar niet laten vallen, maar ja. Als je zo de goals weggeeft, wordt het lastig om te winnen. De laatste weken is dat vaker gebeurd, daar zullen we scherper in moeten zijn. Volgende week tegen Excelsior moeten we er weer zijn.”

Foto: Rob Koppers