Na twee uitwedstrijden speelt NEC morgenmiddag de derde thuiswedstrijd van het seizoen tegen Fortuna Sittard. Na drie achtereenvolgende gelijke spelen zullen de Nijmegenaren gebrand zijn om de volle buit te pakken tegen de Limburgers. Trainer Rogier Meijer blikt vooruit op de wedstrijd van morgen.

“We zijn aan het groeien als team. Al zijn er nog een hoop dingen die beter moeten in ons spel. En een van die dingen is het creëren van kansen. Zeker tegen tien man (SC Heerenveen vorige week) hebben we daarin te weinig laten zien. Daarom hebben we de afgelopen week getraind om de beslissende passes en de bezetting voor de goal te verbeteren.” In de thuiswedstrijd tegen Fortuna hoopt Meijer die trainingsarbeid terug te zien in de vorm van een stortvloed aan kansen.

Landry Dimata

Rogier Meijer is enorm te spreken over de eerste tien dagen van Landry Dimata bij NEC. “Het is echt bewonderingswaardig wat hij liet zien afgelopen zondag. Zeker als je weet dat hij zijn laatste wedstrijd in februari heeft gespeeld. Met de arbeid die hij levert en alle ballen die hij vasthoudt en teruglegt, zorgt hij er voor dat we beter aan het voetballen komen.” Dimata krijgt morgen opnieuw de voorkeur boven Pedro Marques. “Met Dimata hebben we iets meer kracht en snelheid voorin, zodat we meer in de diepte kunnen spelen. Pedro is met name sterk in en rondom de zestien meter. Met deze twee spitsen raken we steeds completer als team.”

Rentree Mattsson en absentie Kramer

Afgelopen maandag speelde NEC een oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven waarin Magnus Mattsson zijn rentree maakte bij NEC. De Deen zal morgen weer bij de wedstrijdselectie zitten. Ook Phillipe Sandler speelde mee, maar hij zal nog niet op het wedstrijdformulier staan tegen Fortuna. “Phillipe is ziek geweest deze week en met hem werken we toe richting FC Utrecht (volgende week vrijdag).” Sandler zou een welkome versterking zijn tegen Fortuna, want NEC moet het morgen doen zonder centrale verdediger Joris Kramer. “Kramer is van de week tijdens de training uitgevallen met een kleine blessure. Op het eerste oog niks ernstigs, maar hij zal de wedstrijd van morgen moeten laten schieten.” Het is voor Meijer en zijn ploeg wel fijn dat Oussama Tannane weer terug is. Meijer geeft aan dat hij donderdag en vrijdag weer volop heeft meegetraind en fit genoeg is om zaterdag weer te spelen.

Fans

Dat de support van de fans dit jaar weer immens is voor NEC, is Meijer ook niet ontgaan. Volgende week vrijdag reist NEC voor het tweede jaar op rij met een vol uitvak af naar Utrecht. “Dat was vorig jaar qua sfeer en beleving de mooiste uitwedstrijd van het seizoen. Ook de afgelopen twee uitwedstrijden tegen AZ en SC Heerenveen was de steun die we kregen weer geweldig. Na afloop zeggen we dan ook tegen elkaar in de bus hoe geweldig ons uitvak weer was. Ze komen altijd boven de andere supporters uit. Dat is echt uniek en het helpt ons enorm tijdens wedstrijden.”

Foto: Rob Koppers