NEC mag nog een ronde verder bekeren. De ploeg van Rogier Meijer won mede door een wereldgoal van Sai van Werkmeskeren met 2-1 van Go Ahead Eagles. Na afloop sprak hij met ForzaNEC.

“Gouden schoenen heeft hij”, lacht Meijer. “Een fantastische goal. Zo zie je ze niet vaak. Mooi voor hem, maar ook voor ons. Het doelpunt viel op een goed moment. Ik had dit niet van hem verwacht en volgens mij hij zelf ook niet.”

“Ik denk niet dat wij echt in de problemen zijn geweest”, analyseert Meijer. “Na rust deden we het twintig minuten wat minder, maar we gaven niet veel kansen weg. We kunnen tevreden zijn met het vertoonde spel in de eerste helft en het laatste gedeelte.” De ploeg uit Deventer liet niet veel zien in De Goffert. Een tegenstander die het Ajax afgelopen weekend erg lastig heeft gemaakt. “Ze hadden veel moeite met onze druk. Kodai (Sano, red.) hadden we als middenvelder opgesteld in de opbouw. Als je dan met 4-4-2 gaat drukzetten kom je er één tekort. Je bent dan direct gevaarlijk in de duels.”

In het begin van de wedstrijd was het nog een beetje aftasten van beide kanten. “We waren iets te gefocust op het doorspelen en dan is het heel lastig om je er onderuit te voetballen. Op een gegeven lukte dat en zie je wat de oplossing is.” Toch werd het nog even spannend door de late aansluitingstreffer van Gerrit Nauber. “We missen twee grote kansen in de één op één met de keeper. Magnus (Mattsson, red.) schoot ook nog eens op de paal. Dat is het enige wat we ons zouden kunnen verwijten.” En dat tegen de zevende van competitie. “Het scheelt maar één puntje, zo groot is het verschil niet”, knipoogt de oefenmeester.

Japanners laten zich zien

Tegen ‘de Eagles’ mochten er ook wat andere spelers laten zien wat ze kunnen en dat pakte goed uit. “Ze hebben laten zien dat ze het aankunnen. Sano speelde echt heel goed, evenals Sai (van Wermeskerken, red.). Robin Roefs keepte ook een goede pot. Dat is mooi voor de breedte van het elftal.” Roefs maakte een aantal goed gebruik van zijn lengte en kon de voorzetten zo onderscheppen. “Hij heeft zeker potentie en dat heeft hij ook al laten zien. Dat is voor de toekomst van NEC alleen maar goed.” Voor Roefs wacht er nu een extra wedstrijdje onder de lat bij de Nijmeegse driekleur. “Die kans is heel groot, maar ik heb daar geen harde afspraken over gemaakt.”

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Transfermarkt

Ondanks de goede flow van de Nijmegenaren is de selectie van NEC momenteel wel wat aan de krappe kant. Tegen Go Ahead zaten er maar vijf veldspelers op de bank. De wens van de oefenmeester is om er nog twee versterkingen bij te halen. “Dat gaat denk ik ook wel gebeuren. Zeker voorin, want we hebben op dit moment maar één spits. We kijken ook nog naar een aanvallend ingestelde middenvelder of iemand op de flanken. Dan zijn we denk ik wel een heel eind rond. Achterin zal er niet veel meer gaan veranderen. Philippe Sandler wordt steeds fitter en speelt z’n tweede wedstrijd in de week. We hebben Mathias (Ross, red.) nog achter de hand en Calvin (Verdonk, red.) kan op meerdere posities uit de voeten.”

Zaterdagavond zal Meijer klaar gaan zitten voor de buis om de loting te bekijken. Heeft de Doetinchemmer nog voorkeuren? “Thuis graag, haha. Ik weet niet precies welke clubs er nog meedoen. Ik ben gewoon hartstikke blij dat we door zijn, want het is een prachtig toernooi. Zo’n avond als vandaag met een goed gevuld station is gewoon heerlijk”, sluit een trotse Meijer af.

Foto’s: Rob Koppers