Rogier Meijer heeft genoten van de sfeeractie van de supporters. Het blijft een speciaal gevoel volgens de trainer, die uitkijkt naar de wedstrijd van morgen.

“Dit blijft elke keer leuk om te zien. Ze verrassen ons elke keer weer”, begint Meijer over de sfeeractie van Legio. “Het was een mooi doek met een mooie spreuk. Een fijn steuntje in de rug.” De spelers en staf werden door de aanwezigen goed op scherp gezet. De leus ‘Vitesse moet eraan’ klonk onder andere meermaals. “Dat hadden we wat dat betreft niet nodig, maar het is fijn om te zien hoe de samenwerking tussen supporters en de club gaat in dit soort momenten.”

De sfeeractie vond plaats op veld 3, waarna de daadwerkelijke training voortgezet werd in het stadion. “Veld 4 zijn we aan het renoveren, daar ligt een nieuw veld in. Daar trainden we de voorgaande jaren altijd. Het veld waar nu de sfeeractie werd gehouden, is wat hard op dit moment. Vandaar dat we de training in het stadion voort hebben gezet, zodat we ons beter konden voorbereiden.”

Vitesse

Dan is het zondag ‘eindelijk’ tijd voor de derby. Voor supporters een super belangrijke wedstrijd, helemaal als je ziet dat de laatste overwinning van NEC op Vitesse dateert uit 2016. “Ik heb altijd zin in wedstrijden. Daar leef ik ook als trainer naartoe. Deze wedstrijd is natuurlijk erg speciaal, dus dat geeft een extra gevoel.” Vitesse mist een hoop spelers tegen NEC, maar toch Meijer heeft een goed idee van de ploeg. “Ik was woensdag bij Twente tegen Vitesse. Natuurlijk heb ik ook een aantal wedstrijden gezien op beeld. Je weet welke spelers ze hebben en in welke formatie of hoe ze precies gaan spelen is afwachten. Ik denk alleen wel dat we goed voorbereid zijn en ook voldoende ervaring hebben om eventuele aanpassingen bij Vitesse op te lossen.”

Naast dat de derby in de regio een belangrijke wedstrijd is, valt er voor NEC ook veel te winnen op de ranglijst. De ’traditionele subtoppers’ doen het allemaal wat minder momenteel en dus zou NEC met drie punten een hele mooie stap op de ranglijst kunnen zetten. “Ik denk dat de stand het allerbelangrijkste is, of in ieder geval het winnen van wedstrijden. Nu win je er twee op rij thuis, met RKC erbij dan drie, dan maak je een goede stap op de ranglijst en als ploeg. Dat is het allerbelangrijkste”, sluit de trainer af.

Foto: Rob Koppers