Rogier Meijer kon na de wedstrijd van NEC tegen FC Volendam tevreden zijn met een gelijkspel (3-3). De trainer van de Nijmegenaren zag hoe zijn ploeg in extremis nog één punt wist te behalen en was daarnaast kritisch op de arbitrage.

“Het was een hele gekke en zelfs bizarre wedstrijd. We beginnen prima en zetten goed druk. Daar valt de openingstreffer ook uit. Daarna kom je op een haar na op 2-0 en krijg je nog een grote kans met Lars Olden Larsen”, analyseert Meijer het begin van het duel. “Daarna kantelt de wedstrijd eigenlijk in een paar minuten, krijgen we een tegengoal en spelen we met blessuretijd een uur met tien man.”

Met een man minder had NEC het een stuk moeilijke met de tegenstander Volendam, zo zag ook Meijer. “Voor rust hadden we het lastig met tien man. Na rust hebben we het beter staan. Naast dat schot op de lat hebben we bijna geen kansen tegen gehad. Zelf heb je drie goede kansen na rust. Wanneer die 1-2 dan valt draait de hele wedstrijd weer om. Volendam zakte ineens in.”

Kritiek op arbitrage

Na die 1-2 van de bezoekers ontstond er een spectaculaire slotfase in De Goffert. Magnus Matsson schoot NEC vanaf de stip naar 2-2, maar door een mooie vrije trap van Calvin Twigt leken de punten toch naar Noord-Holland te gaan. Meijer zag echter geen overtreding in aanloop naar de 2-3. “In mijn ogen is dat gewoon een goede tackle van Rober (González, red.).”

Niet alleen die beslissing van scheidsrechter Jochem Kamphuis was controversieel zondagmiddag. De arbiter stuurde Elayis Tavsan in de eerste helft al naar de kleedkamer na twee gele kaarten. “Zowel die eerste als de tweede gele kaart wordt te makkelijk gegeven. Bij de tweede overtreding glijdt Ela zelfs uit.”

Complimenten

De trainer uit Doetinchem had wel complimenten over voor de jongens die van de bank kwamen. “Het allermooiste vind ik de rol die de invallers hebben gespeeld. Ik geef het je te doen, invallen met tien man, Sontje (Hansen, red.) die de hele week niet heeft getraind en betrokken was bij het penalty-moment. Het is fijn dat je een aantal van dat soort jongens nog kan brengen. Dat maakt wel een team.”

Ook Koki Ogawa kreeg na zijn dubbelslag tegen Volendam lovende woorden van Meijer. Toch was de trainer niet volledig tevreden over de Japanse spits. “Koki heeft het uitstekend gedaan. Hij heeft anderhalve week niet kunnen trainen, maar zei deze hele week: ‘Don’t worry, I’ll be there on Sunday’. Hij heeft zich helemaal de blubber gewerkt. Je ziet dat hij kwaliteit heeft. Ik vond het alleen niet goed dat hij de penalty wilde nemen. Het was een belangrijk moment en Magnus (Mattsson, red.) is gewoon de eerste nemer.”

“Ik vond Mattsson het eerste kwartier een beetje roestig met een paar keer balverlies, maar ook hij knokt zich in de wedstrijd. Hij is het hele seizoen al belangrijk met goals en assists en geeft nooit op. Ik ben heel blij met hem. Dan zie je ook maar: soms hebben mensen gewoon langer de tijd nodig. Dat geldt ook voor jongens die nu nieuw zijn gekomen. Die kun je niet na vier maanden al afschrijven. Spelers hebben tijd en soms ook een beetje geluk nodig”, zo sluit Meijer af.

Foto’s: Rob Koppers