Rogier Meijer was na afloop van NEC-FC Eindhoven te spreken over de prestaties van Souffian El Karouani. De linksback speelde goed en scoorde voor het eerst in het betaalde voetbal. Dat leverde hem mooie woorden op van zijn trainer.

"Het is hem enorm gegund", zei Meijer bij FOX Sports. "Hij geeft ons team veel energie. Hij werkt altijd hard en is altijd vrolijk. En hij kan goed voetballen. Hij pakt nu zijn kans. Hij heeft lef aan de bal, gaat mee naar voren en is agressief in het verdedigen. Buiten het voetballen is hij een gewoon een goede gozer. Zijn kracht ligt in het opkomen. Daar mag hij nog meer in doen, want hij brengt er energie door in het team."

"Over de uitslag ben ik natuurlijk tevreden, maar er waren ook fases waar ik niet tevreden over was", vervolgde de trainer. "Met name in de eerste helft. We begonnen goed en creëerden veel kansen, daarna was het een fase wat minder. Toen we eenmaal scoorden was Eindhoven gebroken. Ik hoopte eigenlijk op een goal in de eerste tien minuten. Het doelpunt was uiteindelijk verlossend. Zij moesten iets meer komen, waardoor wij tijd en ruimte kregen. Dan zie je dat we best aardig kunnen voetballen."

Vlak na rust stond het al 4-0 voor NEC. Uiteindelijk stopte de teller op zes na een late goal van Jordy Bruijn. "Je wil altijd meer. In het spel zie je nog dingen dat je denkt: kom op, maar 5-0, 6-0. Blijft actief. Dat kan niet altijd, maar dat wil je als trainer wel. Ik ben wel tevreden met 6-0. Zes verschillende doelpuntenmakers. Dit is een goede teamprestatie."

Foto: Rob Koppers