Na afloop van de overwinning op Go Ahead Eagles stond Rogier Meijer met een grote glimlach voor de camera’s van ESPN. Door de zege wipt NEC over de Eagles heen op de ranglijst. Zo staan de Nijmegenaren precies op de helft van de competitie knap op de tiende plaats.

De NEC-trainer sprak van een uitstekende eerste helft van zijn ploeg. “Met die bal op de paal van Jordy (Bruijn, red.) moeten we misschien zelfs de 3-0 maken. De eerste tien minuten na rust zijn dan ook nog okay, maar daarna is Go Ahead de bovenliggende ploeg”. ESPN-commentator Sjors Blaauw stipte ook de mentaliteit aan van de verdedigers aan Nijmeegse zijde. Meijer herkent dat. “Een paar Spaanstalige jongens brengen dat met zich mee. Dan galmt er weer ‘come on’ of ‘vamos!’ over het veld. Dat zit echt goed bij die jongens en anderen pakken dat ook op.”

Over doelpuntenmaker Elayis Tavsan was Meijer duidelijk. “Hij is op de goede weg, maar moet meer de afwisseling zoeken. Dat is anders dan vorig jaar, lastiger. Je hebt hier met betere tegenstanders te maken, met soms extra rugdekking. Hij is nog jong, maar maakt wel echt stappen”. Van hosanna na precies de helft van de wedstrijden wil de oefenmeester nog niets weten: “Eigenlijk hadden we nog wel wat meer punten kunnen halen, maar we zijn uiteindelijk wel tevreden.”

Foto: Rob Koppers