Rogier Meijer zag NEC vrijdag met de hakken over de sloot winnen van Go Ahead Eagles. De trainer wisselde in de tweede helft volop en bracht bijvoorbeeld Edgar Barreto voor Terell Ondaan en Joep van der Sluijs voor Jordy Bruijn. In de slotfase kwam verdediger Cas Odenthal voor aanvaller Jonathan Okita. Meijer legt de wissels uit tegen FOX Sports.

"Het was een dubbeltje op z’n kant", begon Meijer. "De bal kan ook een keer verkeerd vallen. Norbert pakte de bal een paar keer goed, echt goede reddingen. Het was lastig omdat Go Ahead opportunistisch speelde. Daarom zetten we er ook een extra verdediger bij. De bal kan altijd verkeerd vallen, maar gelukkig viel het vandaag onze kant op."

"Ik vond ons goed beginnen", vervolgde de trainer. "Agressief, hoog drukzetten. Na een half uur hadden we het een fase moeilijker. Na rust begonnen we weer goed, maar na de 2-0 werd het minder. Dat kan liggen aan hoe Go Ahead daarna ging spelen, maar ik vond ook dat we zelf de kansen niet goed uitspeelden. Er zijn altijd dingen die beter kunnen."

Roep je niet een gelijkmaker over jezelf af door een verdediger voor een aanvaller in te brengen? "We hebben eerst anders gewisseld, om aan het voetballen te blijven komen. Dat deden we bij vlagen wel. Maar op een gegeven moment viel de 2-1 en dan ontstaat er iets in een wedstrijd. Ik vond dat we daarna moeite hadden met hun spitsen. Daarom hebben we er iemand bijgezet. Go Ahead ging opportunistisch spelen, waardoor het even billenknijpen werd."

Terwijl NEC zich bij de voorbereiding focuste op de corners van Go Ahead Eagles scoorden de Nijmegenaren daar zelf twee keer uit. "Stefan Maletic en Marco van Duin zijn er druk mee en ik ben blij dat het nu lukt. Je hebt er ook wel geluk bij nodig, maar we hebben jongens met lengte en kracht. Dan is het lekker als we er twee keer uit scoren, dan geeft een goed gevoel. We konden ook op andere manieren een goal maken, maar dat lukte niet. Dan is het fijn dat dit wel goed ging."

NEC pakte tien punten uit de laatste vier wedstrijden. "Ik denk dat je hebt gezien dat we een team zijn om rekening mee te houden. Ik vond het goed om te zien dat de wissels die erin kwamen het goed hebben ingevuld. We hebben een goede selectie. De doelstelling is top vijf, daar staan we nu en daar willen we blijven."

Foto: Rob Koppers