De negativiteit zwelt aan rondom Rogier Meijer. De oefenmeester van NEC passeerde afgelopen weekend Jasper Cillessen, die reeds terugkeerde van een blessure. Robin Roefs, de vervanger van Cillessen tijdens zijn afwezigheid, kreeg de voorkeur tegen Almere City (1-1). Daar is door heel het land met verontwaardiging op gereageerd. Het nieuws haalde alle nieuwssites en leverde Meijer zelfs een ‘rode kaart’ op van Voetbal International. Alex Pastoor, trainer van opponent Almere en tevens oud-NEC trainer, kon juist op complimenten rekenen van VI.

Het zijn vervelende tijden voor Meijer. Voorafgaand aan het seizoen waren de verwachtingen torenhoog, maar na negen speelrondes is zijn NEC terug te vinden op een teleurstellende elfde plaats. Het gebrek aan overwinningen en overtuigend voetbal maakt dat een deel van de supporters van de Nijmegenaren wel zijn uitgekeken op de trainer. Op sociale media versterkt de roep om het ontslag van de trainer met de week. Meijer kreeg afgelopen weekend zelfs heel Nederland over zich heen na het passeren van de teruggekeerde Jasper Cillessen. De 42-jarige Doetinchemmer koos voor tweede doelman Robin Roefs, die tijdens Cillessens blessure onder de lat stond.

Telegraaf

Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, reageerde verontwaardigd op Meijers besluit. Driessen schat Cillessen hoger in dan diens stand-in en vindt het passeren van de Oranje-international verwerpelijk. “Dit doe je niet met iemand van zijn statuur”, sprak Driessen over het voorval, die ook van mening is dat Meijer ‘geen goede beurt maakt’ met zijn besluit. Mike Verweij, Ajax-watcher en vaste gast in de voetbalpodcast van De Telegraaf, sluit zich hierbij aan. Hij vindt dat het passeren van Cillessen het verschil aangeeft tussen Meijer en een toptrainer als Arne Slot, waarmee hij refereert aan het besluit van de Feyenoord-coach om Justin Bijlow, ook net terug van een blessure, wél meteen op te stellen.

Justin Bijlow kreeg meteen zijn plek onder de lat terug, in tegenstelling tot Jasper Cillessen.

Voetbal International

Bij Voetbal International hoefde Meijer ook al niet aan te kloppen voor steun. In de wekelijkse rubriek ‘VI deelt uit’, wordt het besluit van de trainer nogmaals onder de loep genomen. Het voetbalblad beticht Meijer van het creëren van onrust bij de aanhang door de eerste doelman te passeren. Vervanger Roefs krijgt wel complimenten voor zijn werk de afgelopen wedstrijden, maar volgens VI ‘verdient een speler met de status van Cillessen meer’. De keuze van Meijer wordt met een ‘rode kaart’ beoordeeld. Collega en oud-NEC’er Alex Pastoor kan wel op complimenten rekenen van Voetbal International. De trainer staat momenteel op de dertiende plaats in de competitie, boven Ajax, Utrecht en Vitesse. Reden tot positiviteit in Flevoland. Pastoor wordt een vakman genoemd, die van een ‘minimaal versterkte ploeg een competitief elftal wist te smeden’. Pastoor mag dit weekend een ‘groene kaart’ in ontvangst nemen.

Foto’s: Orange Pictures en Rob Koppers