Rogier Meijer is weer wat wijzer geworden na de oefenwedstrijd van NEC op bezoek bij De Treffers. De Nijmegenaren wonnen met 2-0 door goals van invallers Thomas Beekman en Jonathan Okita, maar kwamen in de eerste helft stroef op gang.

"We hadden het lastig en waren slordig aan de bal", vertelde Meijer tegen FOX Sports. "We hadden moeite om het gaatje te vinden in hun verdediging en gaven wat kansen weg uit standaardsituaties. In de rust hebben we aangegeven dat we de bal langer in de ploeg moesten houden, dan konden we het gaatje wel vinden. Dat bleek ook het geval met een goede goal van Thomas."

Volgens Meijer maakten de spelers het zichzelf soms te moeilijk. "Je ziet dat het de tweede wedstrijd is met soms de slordigheid aan de bal. We kozen te vaak voor de oplossing aan de kant waar de bal was. Dat moeten de spelers nog leren, lezen waar een wedstrijd om vraagt. Dan komt het moment vanzelf. Fouten maken mag. Ik heb zeker dingen gezien waarmee we verder kunnen."

Okita maakte opnieuw een goede indruk bij NEC. De vleugelspeler wil eigenlijk vertrekken uit Nijmegen, maar heeft een gesprek gehad met de trainer. "Ik heb besproken dat hij extra klasse heeft als hij zijn ding doet. Als hij graag een transfer wil, dan maakt dat de kans daarop groter. Komt die transfer niet, dan is het goed voor ons omdat hij dus voor extra klasse zorgt."

Foto: Rob Koppers