NEC-trainer Rogier Meijer is blij dat er zondag weer gevoetbald gaat worden. Na alle tumult rondom de club kan de focus weer op het voetbal zelf. Er werd afgelopen week in de media dan ook amper gesproken over de nederlaag op het veld, intern werd er wel degelijk teruggeblikt op het duel.

“Net als bij alle andere wedstrijden evalueer je daarna ook. Wat we hebben laten zien dat wanneer we probeerden te voetballen, we ook echt gevaar konden stichten. We zijn teveel meegegaan in het voetbal van Vitesse, waardoor de wedstrijd lange tijd stil heeft gelegen. Dat moeten we zondag niet weer hebben.” Twente speelde afgelopen zondag tegen Willem II een vergelijkbare wedstrijd. “Dat is mooi vergelijkingsmateriaal voor ons. Wij moeten durven te voetballen, zoals we tegen Feyenoord en Fortuna wel goed hebben gedaan.”

Verder wil Meijer niet teveel woorden vuil maken aan alles rondom de derby. “Het was een dag die helemaal niet past bij de manier waarop we ons de afgelopen maanden presenteerden. Mijn kinderen konden eindelijk weer bij een wedstrijd zijn, zaten ze boven in de Jupiler Lounge na afloop naar rellen te kijken.” Meijer probeert zich er dan ook een beetje afzijdig van te houden, net als zijn spelersgroep. “Maar je hoeft de tv maar aan te zetten of er wordt over gesproken. Het is echt vervelend. We zaten in een hele positieve flow sinds de promotie”, aldus de coach.

Foto: Rob Koppers