Donderdagmiddag was de afsluitende training van NEC voor het treffen met PEC Zwolle. Voor het eerst na ruim vier jaar wordt er weer Eredivisievoetbal gespeeld in de Goffert. Hoofdtrainer Rogier Meijer is er klaar voor en kijkt vooral uit naar een volle Goffert en blikt vooruit op de tegenstander.

Art Langeler noemde NEC een team wat toch wel goed in elkaar zit. “NEC is een goed voetballend team, waarvan het tactisch plan klopt. Ook speelt een groot gedeelte van de basis al langere tijd samen”, zo vertelde de oefenmeester van PEC Zwolle. Trainer Meijer vind op zijn beurt dat PEC Zwolle een ploeg is die nog in opbouw is en nog niet helemaal klaar is qua spelers. “Tegen Vitesse heb ik ze gezien in een gelijkopgaande wedstrijd, waarin ze lieten zien te willen voetballen en ook echt wel kwaliteit hebben. Voor ons is het een mooie wedstrijd om te zien waar wij staan.” Meijer ziet PEC dit seizoen als één van de ploegen die om NEC heen zal gaan spelen als het gaat om de strijd tegen degradatie, maar ziet zijn eigen ploeg in een thuiswedstrijd wel gas geven tegen een ploeg als PEC Zwolle.

De laatste keer dat NEC in een ‘normaal’ Goffertstadion speelde, was tegen NAC Breda op 28 februari 2020. Meijer heeft zin in de wedstrijd waarin de Goffert coronaproof uitverkocht zal zijn. “Daar kijk ik enorm naar uit. Het is lang geleden dat we met dit aantal supporters in eigen stadion spelen. Ik vind ook dat we als ploeg bepaalde signalen af moeten geven en volle inzet moeten tonen, maar daar ga ik wel vanuit.” Een voorspelling wilt de hoofdcoach absoluut niet geven: “Daar doe ik niet aan”, sluit Meijer lachend af.

Foto: Rob Koppers