Na de laatste training op de vrijdagmiddag stond Rogier Meijer de aanwezige pers te woord. De hoofdtrainer zag Wilfried Bony geblesseerd uitvallen tijdens een partijspel. Ook Cas Odenthal trainde apart.

Over de blessure van Bony kon Meijer weinig zeggen. “Ik weet denk ik net zoveel of weinig als jij”, grapt de trainer. “Ik zag hem naar zijn been grijpen en dat is meestal geen goed teken. (…) Hij heeft alles getraind en gespeeld, het zag er goed uit, ook tegen Heerenveen. We gaan zo binnen kijken wat het is. Dat zou voor morgen natuurlijk niet zo makkelijk zijn.” Over Odenthal is Meijer kort: “Hij had wat last dus we hebben hem uit de training gehaald. We zullen morgen wel zien of hij er bij kan zijn.”

Met morgen bedoelt Meijer zaterdag, de dag van de wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers staan er goed voor in de strijd om de landstitel, maar het kan zich geen misstap permitteren. Nou heeft Ajax het de laatste tijd wel vaak lastig. Van Cambuur en Sparta werd met moeite gewonnen en van Go Ahead Eagles werd er zelfs verloren. Ziet de trainer kansen? “Het is een wedstrijd waar veel aandacht voor is. De eerste wedstrijd nadat Erik Ten Hag bekend heeft gemaakt dat hij naar Man Utd. gaat. Dus we willen ons zo duur mogelijk verkopen. Ik kijk ook naar hoe andere teams het Ajax lastig hebben gemaakt. Go Ahead won. Daar moet je misschien doorheen kijken, want een wedstrijd kan ook anders lopen omdat een team wel of niet scoort en dat heeft Go Ahead goed voor elkaar gekregen. Sparta heeft de hele wedstrijd verdedigd, maar wel verloren. We gaan proberen er alles aan te doen om een goede wedstrijd op de mat te leggen”, rondt de trainer af.

Foto: Rob Koppers