Rogier Meijer schoof zondagochtend aan bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. Daar sprak hij onder meer over de bekerloting en de halve finale later deze maand tegen SC Cambuur.

“Dat kon slechter”, vertelt Meijer over de bekerloting. “Ik zat te kijken en het eerste wat ik dacht was: leuk dat Feyenoord een keer thuis loot in de beker. In tweede instantie dacht ik dat wanneer wij die kant op moeten het de moeilijkst mogelijke loting zou zijn. We hadden liever thuis geloot, maar Cambuur is een loting met perspectief.”

“Ik denk dat het een geweldige bekerwedstrijd wordt. Het zal hoe dan ook het laatste bekerduel zijn dat zij in dat stadion spelen. Het is ook een écht voetbalstadion. Dat wordt genieten.”

Gemengd gevoel

Het was een week met twee gezichten voor de trainer: “Je bent teleurgesteld over vrijdag. Het was ook het einde van een mooie reeks, dus daar baal je wel van. Daarnaast ben je tevreden dat je door bent naar de halve finale. Dat is mooi voor de club en gebeurt niet vaak. Een beetje een gemengd gevoel dus.”.

Over de situatie met ‘bekerkeeper’ Roefs hield de oefenmeester zich op de vlakte: “We hebben geen afspraken gemaakt en we bekijken het per wedstrijd. Dat zullen we voor Cambuur ook weer doen. Ik denk dat beide keepers met die beslissing kunnen omgaan.”

Foto: Rob Koppers