Rogier Meijer heeft zin in de finale van de play-offs. NEC gaat zondag op bezoek bij NAC Breda en promoveert bij winst naar de Eredivisie. De trainer van de Nijmegenaren vindt dat zijn spelers moeten genieten. “Dit zijn speciale wedstrijden die je misschien niet vaak speelt in je carrière.”

Meijer heeft weinig last van spanning, zo zei hij zaterdag na de afsluitende training. “Tegen Roda voelde ik de spanning en dat vond ik een heerlijk gevoel als trainer. Deed me denken aan de tijd dat ik dit soort wedstrijden zelf speelde. Dat gevoel in je buik, ergens naar toeleven. We moeten er ook van genieten. We hebben ons goed voorbereid, meer kunnen we niet doen. Het wordt een speciale dag.”

Doordat het in deze play-offs over één wedstrijd gaat, voelt het nog meer als een finale voor NEC. “Je kan het zien als een soort bekerfinale. Er zit een bepaalde spanning en druk op. Daar kun je last van hebben, maar je kan er ook gebruik van maken. Dat proberen we te doen. Zondag zien we welke ploeg er het beste mee omgaat. Tot nu toe hebben we er nog niet veel last van gehad. Tegen Roda was er een fase in de eerste helft waarin we het even moeilijk hadden, maar tot nu toe hebben we ons er prima onder gedragen.”

Meijer legde ook uit dat hij goede hoop heeft dat Elayis Tavsan en Dirk Proper zondag inzetbaar zijn. “Elayis gaat mee. Hij heeft getraind en we moeten nog zien hoe hij eruitkomt. Met Dirk zijn we nog bezig. Hij test al veertien dagen positief. Er zijn dispensatieregels voor, daar kijken we nu naar met de KNVB. Er is zeker een kans dat hij erbij is. Dirk heeft geen besmettingsgevaar meer, hij heeft al die tijd meegetraind. Het zou zonde zijn als hij er niet bij is. Voor hem, maar ook voor ons, want we kunnen hem uitstekend gebruiken.”

De trainer gaat echter niks veranderen aan de basiself die in de afgelopen twee wedstrijden zo succesvol was. “Dat zou heel gek zijn. We hebben het uitstekend gedaan en goed als team gespeeld. Dan is er weinig reden om iets te veranderen.’ Ter voorbereiding bekeek Meijer ook de laatste ontmoeting met NAC in Nijmegen, toen de Bredase ploeg won (0-2). ‘De speelwijze van NAC van toen is nu nog hetzelfde. Daar hebben we naar gekeken en we hebben er een paar dingen uitgepikt die we kunnen gebruiken. NAC-FC Volendam hebben we ook bekeken. Er waren wat momenten waarop Volendam de kansen kreeg, maar niet afdrukte.”

Foto: Rob Koppers