Zaterdagmiddag sloot NEC in het eigen Gofffertstadion de voorbereiding af met een 1-1 gelijkspel tegen de beloften van Borussia Mönchengladbach. Na zeven wedstrijden, waarin het twee keer verloor, één keer gelijkspeelde en vier wedstrijden won, zijn de contouren van het basisteam al aardig zichtbaar en dus kijkt trainer Rogier Meijer uit naar de start van de Eredivisie volgend weekend. Meijer wil echter nog niet veel kwijt over een vaste basiself en wie de plek onder de lat inneemt en kijkt met gemengde gevoelens terug op de wedstrijd tegen Gladbach.

“Zo’n laatste oefenwedstrijd is altijd hinken op twee gedachtes. Dat merk je ook wel aan de spelers, dat de start van het seizoen steeds dichterbij komt. Vanmiddag was dat goed te zien, tegen een team wat met het mes tussen de tanden speelde. Het zijn bij ‘Gladbach’ natuurlijk allemaal jonge jongens die zichzelf willen bewijzen. Ik denk dat we toch een prima voorbereiding hebben gedraaid met z’n allen. We zijn als team erg gegroeid; zowel in als buiten het veld. De spelers zetten elkaar ook goed onder druk om zo het beste uit zichzelf naar boven te halen. Dat zijn ingrediënten die we graag zien.”

°We hebben nog een week aan training en voorbereiding voordat we naar Ajax gaan. Tot die tijd is niemand zeker van zijn plek, daarbij kan er nog een hoop veranderen binnen de selectie. Ik denk ook dat dat de selectie aardig goed tegen elkaar aanzit qua niveau en posities.” De aanvoerder is wel al duidelijk bij Meijer. Ervaren rot Edgar Barreto zal zolang Rens van Eijden afwezig is, de aanvoerdersband dragen. Mocht de Paraguayaan niet starten, zal de band om de arm van Lasse Schöne zitten.

NEC start de competitie zogezegd tegen Ajax, waarna het in eigen huis PEC Zwolle ontvangt om vervolgens eind augustus naar Heracles Almelo af te reizen. Tegen alle drie de tegenstanders kan NEC rekenen op volle steun; tegen Ajax zijn er nog een kleine 200 kaarten beschikbaar en het uitvak tegen Heracles Almelo is inmiddels al uitverkocht. Met het kippenvel over de armen kijkt Meijer nu al uit naar die wedstrijden. “Dat is waar we het voor doen, waar we naartoe gewerkt hebben. We gaan weer Eredivisie spelen, met publiek erbij. Dat is toch fantastisch. Hier in de Goffert hebben we dat lange tijd niet gehad. We zullen het ook zeker hard nodig hebben. Het team wilt heel graag, en wilt heel graag laten zien dat het in de Eredivisie thuishoort!”

Foto: Rob Koppers