Rogier Meijer is blij met het bereiken van de halve finale van de KNVB Beker. De oefenmeester zag dat zijn ploeg het bij vlagen moeilijk had om door de Haagse defensie heen te spelen, maar is blij dat zijn ploeg niet echt in de problemen is geweest.

“Wedstrijden lopen zo wel eens in het voetbal. Het was niet onze beste wedstrijd”, begint de trainer. “Ik denk dat we uitstekend startten, de eerste tien minuten waren goed. Daarna miste ik de frisheid en energie om door ADO heen te spelen. Dat hebben we de afgelopen weken beter gedaan. Een fase voor rust waren we heel slordig, al hebben we niet echt kansen weggegeven. Na rust denk ik dat het beter was en met de wissels (Sylla Sow en Rober González, red.) kwam er meer energie in. Sylla had wat meer power in de benen dan Koki (Ogawa, red.). Toen ging ADO net wat meer doordekken en konden we Sylla een paar keer wegsturen. Dan zie je meteen zijn gevaar in de diepte. Dan maken we de 2-0 en is het eigenlijk wel beslist.” Sow was belangrijk bij de derde goal van NEC. “Het is wel fijn dat je nu wat vanaf de bank kan doen. De wedstrijden volgen elkaar snel op en je zag ook wat vermoeidheid bij een aantal spelers.”

NEC is nog nu nog één wedstrijd verwijderd van een finale. Dromen over de finale doet de trainer nog niet. “Zaterdag na de loting kunnen we het daar over hebben. Uiteindelijk ga ik zaterdag met gespannen ontspanning naar de loting kijken. Op het moment dat dat perspectief heeft, dan mag ik misschien wat gaan dromen.” Een voorkeur heeft Meijer wel. “Thuis. Ik heb wel een lichte voorkeur, maar ze moeten allemaal nog spelen natuurlijk. Een loting met perspectief betekent dat je natuurlijk liever niet AZ of Feyenoord hebt.”

Gevoel in de kleedkamer

Hoe leeft het dan in de groep na zo’n gewonnen bekerwedstrijd? “Dat zal pas een beetje na de loting en richting die wedstrijd komen. Dan weet je ook: ‘Nog één wedstrijd en dan sta je in de finale.’ Dan zal het nog meer gaan leven. We kunnen ook zeggen dat het een hartstikke goede prestatie is dat we de halve finale bereiken. Dat is voor een club als NEC niet altijd weggelegd en nu zitten we er kort bij. Na zaterdag weten we iets meer, maar we hebben een goede uitgangspositie.”

De laatste weken speelt NEC zeer vermakelijk. Bram Nuytinck vertelde na afloop tegen VI ook dat hij complimenten krijgt van de mensen om hem heen. Ook Meijer wordt daar blij van. “Dat is het mooiste compliment natuurlijk. Dat merk je ook vandaag als het dan wat minder gaat. Dan vragen mensen zich af hoe dat nou kan. Waarom we ADO niet van de mat spelen? Zo werkt het niet altijd in het voetbal. Uiteindelijk ben ik blij dat we gewoon 3-0 winnen. Dan maak je ook een stap in je ontwikkeling als elftal. Ik spreek natuurlijk ook mensen die zeggen dat het leuk is om naar te kijken. Dat geeft een goed gevoel.”

Kalezic

De wedstrijd stond ook in het teken van Meijer tegen Darije Kalezic. De trainer van ADO was vroeger trainer van de NEC-trainer. “Het is altijd leuk om tegen mijn oude trainer te spelen. Ik heb altijd contact met hem gehouden en het respect is wederzijds. Ik speelde toen samen met Muslu (Nalbantoglu, red.) en wij doen nog altijd na hoe hij in de kleedkamer deed met zijn Balkan accent. Dat is gewoon leuk. Ik heb respect voor hoe hij zijn carrière heeft opgebouwd.” Meijer staat nu in de boeken als een trainer die een halve finale met NEC heeft behaald. “Dat is nog niks. We moeten de finale halen en dan zijn we beter onderweg.”

Foto’s: Rob Koppers