Mattijs Branderhorst is komend seizoen de eerste keeper van NEC. Dat meldde trainer Rogier Meijer na de afsluitende training vrijdagmiddag in aanloop naar het duel met Ajax. De binnengehaalde Danny Vukovic moet genoegen nemen met een plaats op de bank.

Meijer verklaarde zijn keuze: “In eerste instantie kijk je naar het niveau van Mattijs zelf. Hij heeft vorig jaar heel goed gekeept. Ik vind dat hij zichzelf deze voorbereiding ook nog verbeterd heeft, ook in het meevoetballen.” Vukovic kende juist een wisselvallige voorbereiding. “Hij is geblesseerd geweest, heeft nog wat andere zaken aan zijn hoofd. Hij is niet op en top nu. Maar we hebben twee goede keepers. Dat is fijn en ook nodig in de Eredivisie.”

Voor Vukovic kwam de mededeling deze week hard aan. “Dit soort dingen brengen extra lading met zich mee. Uiteindelijk gaat het om duidelijkheid en is dat op zich niet zo’n heel moeilijk gesprek. Maar ik snap dat het lastig is voor hem. Uiteindelijk moet ik een keuze maken die het beste is voor het team. Dat denk ik nu gedaan te hebben.”

Foto: Rob Koppers