Kort na het gelijkspel tegen Ajax (1-1) wacht voor NEC alweer het volgende duel. Woensdagavond staat de bekerwedstrijd tegen Almere namelijk op het programma. Voor Rogier Meijer een gekke onderbreking richting de wedstrijd tegen Vitesse. “Maar niet hinderlijk. In de beker willen we ook graag winnen.”

“We hebben met de wisselspelers twee keer goed getraind”, begint Meijer over het drukke speelschema. “Dinsdag hebben de andere selectiespelers weer volop getraind, dus de voorbereiding zit wel goed.” Almere City is natuurlijk een ander soort tegenstander dan Ajax. Hoe bereidt de oefenmeester zijn spelers hier op voor? “We zullen net zo moeten spelen als tegen een Eredivisieploeg. Het duel opzich zal wel gaan leven, want het draait maar om één wedstrijd. Desalniettemin moeten we Almere niet onderschatten. Voor de winterstop draaiden ze volop mee voor een periodetitel. Zij zitten in een stijgende lijn.”

Lees ook: de Opstelling: Meijer spaart Sandler tegen Almere, Cillessen ook op de bank

Vitesse

De trainer verwacht een goed niveau van zijn ploeg en hoopt dat zijn spelers hun gedachten houden op de wedstrijd tegen Almere. “De spelers moeten niet teveel denken aan de wedstrijd die later deze week gaat komen.” Dan wacht namelijk Vitesse. Op zondag om 12:15 in Arnhem. Meijer wil er nog niet al te veel over horen, maar zag liever geen onderbreking in de aanloop van de Gelderse Derby. “Maar die belemmering is nou eenmaal zo. Daar moeten we als professionals mee omgaan. Ik snap dat de wedstrijd wel leeft, maar dat wordt vooral opgeklopt door de media. Bij de spelers en staf gaat de focus pas na de wedstrijd tegen Almere op Vitesse.”

Laatste ontmoeting tegen Almere

De laatste keer dat NEC en Almere elkaar ontmoetten was een bijzondere wedstrijd voor de Nijmegenaren. “Ja, dat weet ik nog wel. Dat was het begin van een mooie week voor ons. Als grote underdog promoveerden we toen naar de Eredivisie. We hebben ons als ploeg echt opgericht destijds. Het was heel speciaal om dat mee te maken.” Nadat NEC al vroeg op 1-0 achterstand leek te komen, zegevierde de ploeg met liefst 0-4. En dat terwijl Almere de favoriet was.

De oefenmeester heeft het duel van toen niet teruggehaald in de voorbereiding op de wedstrijd van woensdag. “Dat was een relatief andere selectie. Terugkijken doen we sowieso niet zoveel, maar die wedstrijden blijven wel hangen bij mij”, sluit Meijer goedgezind af.

Foto: Rob Koppers