Rogier Meijer keek zaterdagavond tevreden naar zijn televisie toen hij VVV-Venlo uit de koker zag komen voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Voor NEC wacht maandag echter eerst een bezoek aan FC Eindhoven.

“De loting is zeker niet verkeerd, maar VVV zal ook zo denken”, zei Meijer tegen Omroep Gelderland. “Als je vooraf naar het rijtje kijkt en het inschat, kies je VVV. Het zal een zware kluif worden. VVV heeft de topscorer van Nederland in de gelederen. Het wordt een mooie uitdaging om de halve finale te bereiken.”

Eindhoven staat op de negende plek met acht punten minder dan NEC. “Als je naar beneden kijkt voor de play-offplaatsen is dit een heel belangrijke wedstrijd om een kloof te slaan met Eindhoven. We kunnen een tik uitdelen en dat willen we graag. We willen het goede gevoel van donderdag meenemen, dan is zo’n wedstrijd belangrijk.”

Baeten

NEC presenteerde vrijdag Thibo Baeten als nieuwe spits, maar de Belg is er tegen Eindhoven nog niet bij. “Het papierwerk is nog niet rond. Volgens mij moest dat voor vrijdag 12.00 uur en dat is niet gelukt. Hij sluit aan voor de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht.”

Foto: Rob Koppers

This poll is no longer accepting votes

Wat verwacht jij van FC Eindhoven - NEC?
277 votes