NEC speelde een hele goede eerste helft en Rogier Meijer was hier uiteraard dik tevreden mee. Zijn ploeg creëerde erg veel kansen, maar het bleef bij 1-0 na een vrije trap van Tavsan. Na afloop sprak de trainer met ESPN.

“Ik weet welke wet je bedoelt”, begint Meijer op de vraag of NEC het niet veel eerder had moeten afmaken. “Ik denk dat we het ook in de tweede helft hadden kunnen afmaken, maar de bal wilde er niet in. Over de gehele wedstrijd geven we weinig weg en dat is ook erg goed.”

Verbaasd was de trainer niet over de hele goede eerste helft van zijn ploeg. “Je weet dat als Volendam gaat aanvallen dat er veel ruimtes ontstaan. Wij hebben een aantal spelers die dat goed kunnen invullen en daarin waren we erg gevaarlijk.” Toch had Meijer echt wel iets aan te merken. “We beginnen goed aan de bal, maar daarna is het iets minder. Gelukkig pakken we het goed. Ik weet dat de ploeg dit niveau kan halen.”

“Vind ik lastig om te zeggen, misschien omdat je ook in de tweede helft niet dat extra doelpunt kan maken. Ondanks dat vond ik dat we in de tweede helft ook erg gevaarlijk waren”, stelt Meijer over het verschil tussen de eerste en tweede helft. “Ik zelf heb niet het gevoel gehad dat de tweede helft erg verschilde dan de eerste”, gaf de trainer toe. “We geven weinig weg dus zie er maar doorheen te komen. We zijn gevaarlijk geweest, maar hadden nog meer kunnen creëren en dat is zonde eigenlijk.”

“Je bent pas zeker van de play-offs als je het helemaal gehaald hebt, maar dit is voor ons lekker. We kunnen nu nog iets meer naar boven kijken”, sluit Meijer af.

Foto Rob Koppers