Rogier Meijer was uiteraard erg tevreden met het resultaat van zijn ploeg in de eerste ronde van de play-offs. Toch wilde de trainer nog niet te hard juichen en ging de blik al snel op donderdag.

“We maken 0-1 en vrij snel 0-2 en toen hadden we al een penalty gemist, dus het was een speciale avond. Na de tweede goal merkte ik dat we dit niet meer gingen weggeven. Er kwam een bepaalde onverzettelijkheid in de ploeg”, aldus Meijer tegen ESPN. “Toen voelde ik dat het team goed bezig was. De ruimtes werden steeds groter en dat hebben de jongens voorin fantastisch uitgespeeld.”

Meijer is erg trots op zijn ploeg, maar blijft ook nuchter. “We moeten realistisch zijn. Er zijn niet veel ploegen die met 0-4 winnen bij Almere, maar donderdag is een heel andere wedstrijd. Vanavond mogen we blij zijn, morgen gaan de blik op Roda. Dan willen we graag winnen.”

“Dit zijn finales, die gaan over meer dan alleen goed voetbal. In de kleedkamer hebben we even gejuicht, maar we hebben nog twee duels te gaan. Nu hebben we niks. De eerste stap is gezet, de tweede is net zo belangrijk”, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers