Rogier Meijer ziet dat het gat tussen zijn ploeg en SC Heerenveen momenteel vier punten bedraagt, maar weet ook dat dat in twee wedstrijden goed te maken valt. En dus houdt de trainer hoop op het behalen van de play-offs. “Het zit nog in het hoofd, maar dan hebben we denk ik wel een zege nodig tegen AZ.”

De trainer zat deze week even apart met Jasper Cillessen. “Zoals altijd eigenlijk. Ik heb hem uitgelegd waarom ik vond dat hij een onzekere indruk maakte. We hebben het daarover gehad en bekeken of we daar een oplossing voor konden vinden. Als ploeg kunnen we hem daarin ook helpen. Wij willen van achteruit opbouwen, maar als een tegenstander ons hoog onder druk zet, zoals Twente deed, dan moeten we er soms ook voor kiezen om de lange bal te spelen, zodat niet alles op het bordje van Jasper terechtkomt”, vertelde Meijer vrijdag tegen de Gelderlander en RN7.

Meijer heeft deze week geen seconde overwogen Cillessen uit zijn elftal te halen. “Ik heb nog steeds vertrouwen in zijn kwaliteiten. Hij zit in een moeilijke fase, dat heeft hij zelf ook gezegd, en daar moet hij even doorheen zien te komen. Het beste medicijn is blijven keepen en je niveau halen. Je kan niet iemand met woorden overtuigen dat de onzekerheid weg is, dat moet je op het veld laten zien en dat gaat Jasper ook doen.”

Griepgolf

Zondag wacht AZ dus en in de voorbereiding daarop miste Meijer gedurende de week een handvol spelers. “Allemaal waren of zijn ze ziek. We hebben geen blessures. We moeten morgen kijken hoe iedereen ervoor staat. Ik was toch al aan het puzzelen en dit kon er nog wel bij.” Meijer gaf al aan dat hij hoe dan ook van plan was wijzigingen door te voeren in zijn opstelling. Niet zozeer vanwege de kansloze nederlaag tegen Twente, vooral om in te spelen op de krachten van AZ.