Rogier Meijer zag dat zijn ploeg zich na een slecht begin tegen Go Ahead Eagles herstelde. Ondanks de nederlaag (2-1) gaat de coach met een goed gevoel richting de play-offs die volgende week zaterdag starten.

De eerste helft was geen compliment waard voor NEC en de tweede helft legde de ploeg wel beter voetbal op de mat. ”Ik ben het niet helemaal met je eens, want ik vond dat we ons na een minuut of 25 wel herstelden”, zei Meijer tegen ESPN. ”Voordat je het weet heb je twee goals weggegeven, dat zijn altijd tikken voor een team en daar moet je van herstellen. Ik denk dat we na 25 minuten beter in de gaten hadden hoe we succesvol konden zijn in de opbouw. Dat resulteerden niet in grote kansen, maar gaf ons wel het gevoel we kunnen een overwicht krijgen. Ik denk de tweede helft hebben we 45 minuten op hun helft gespeeld, hebben we kansen afgedwongen, hoog verdedigd, weinig weggegeven. Dus dat zag er goed uit.”

Hans Kraay jr. was in de rust niet te spreken over de manier waarop NEC met de eerste goal tegen omging. Hij zei: ”Of de keeper is zo dom dat hij hem inspeelt of het is het plan van Rogier Meijer”. ”Hans overdrijft meestal wat”, reageert Meijer. ”Maar dit zijn situaties die in een wedstrijd gebeuren. Ik denk dat als Mattijs (Branderhorst, red.) de beelden terugziet, dat hij ziet dat Bart van Rooij helemaal vrij staat aan de zijkant en naar hem speelt. De keuze moeten de spelers zelf maken en natuurlijk willen we opbouwen maar niet ten koste van alles. Aan de andere kant, Bart van Rooij staat helemaal vrij dus maar moet de bal naartoe. Zonde, omdat je eigenlijk de 1-0 weggeeft. Dat dat dan wel pijn voor het team maar ik vind wel dat we moeten voetballen maar niet ten koste van alles.”

De tweede helft was het een stuk beter voetbal van NEC ”Wij hebben benadrukt: wat we het laatste gedeelte deden, dat we dat vaker moeten doen en op het moment dat we vaker in de situatie komen er opties liggen om vooruit te voetballen. Heel vaak konden we de bal bij El Karouani of Van Rooij krijgen en dan door voetballen. Op geven moment ging Go Ahead nog lager spelen, kregen wij onze middenvelders aan de bal. Soms heb je een goal nodig om vertrouwen te krijgen, dat kregen we met de goal van Jordy (Bruijn, red.) en het gevoel in de tweede helft.”

In de play-offs heb je niet de kans om terug te komen van een 2-0 achterstand, want je hebt maar één wedstrijd ”Natuurlijk gaan we dat benadrukken maar alleen voetbal is altijd een spel van keuzes maken en daar komen soms fouten uit voort. Dat proberen we te vermijden en de tweede helft hebben we laten zien dat we dat kunnen. Dit geeft wel een goed gevoel richting volgende week zaterdag, alleen we moeten ons ook beseffen dat op het moment dat je kapitale fouten maakt, dan wordt een wedstrijd winnen heel lastig”, aldus de trainer van NEC.

Foto: Rob Koppers