Rogier Meijer is inmiddels 100 wedstrijden hoofdtrainer van NEC. Een mooie prestatie voor Meijer, die zijn 100ste als oefenmeester winnend afsloot (3-1 tegen FC Emmen). Ondanks die prestatie kijkt de trainer niet zo zeer terug naar het verleden, maar juist naar wat komen gaat. “We staan op een plek die bij ons past, maar zijn nog zeker niet tevreden.”

Meijer kijkt wel met een goed gevoel terug op die 100 wedstrijden. “We zijn van ver gekomen. Als club en team hebben we al een mooie reis mogen maken. Het is extra bijzonder om daar een onderdeel van te zijn. Als organisatie hebben we gewoon fantastische dingen gedaan.”

De Doetinchemmer heeft al verschillende mijlpalen bereikt. Zo is hij gepromoveerd naar de Eredivisie en was hij vorig seizoen dicht bij een plek voor de play-offs om Europees voetbal. Dit seizoen doen de Nijmegenaren ook goede zaken om een play-off ticket te bemachtigen voor de Conference League. “Dat is inderdaad een mooi lijstje, maar ik heb niet echt tijd om terug te kijken. Ik zit hier op m’n plek en eind januari heb ik een gesprek met Carlos Aalbers over de toekomst. Of ik de 200 haal? Dat weet ik nog niet, haha. Sowieso 117 wedstrijden. Ik heb het in ieder geval naar mijn zin in Nijmegen.”

Vertrouwen

Afgelopen zaterdag boekten de rood-groen-zwarten een nodige overwinning tegen FC Emmen. Voorafgesteld zou het wellicht lastig kunnen worden zonder de geschorste Oussama Tannane, maar dat bleek niet bepaald het geval. “Wij hebben als team erg genoten, vooral van de tweede helft. Er was een goede wisselwerking met het publiek. We hebben voldoende kansen gecreëerd en afgemaakt. De manier van spelen geeft ons voldoening. Dat willen we als team graag en zullen we proberen vast te houden.” De groei in het team is zichtbaar voor Meijer door ook van dit soort tegenstanders te winnen, maar de trainer hoopt dat dat lijstje nog iets langer wordt. “Die groei zullen we nog eerst moeten bevestigen. Voor de winterstop wonnen we van Cambuur (0-1) en RKC (6-1). Dat rijtje zal voor mij langer moeten worden voordat je kan spreken over die groei. Het gevoel daarin is wel goed.”

Feyenoord

Ook is er een zichtbare verandering in de voorhoede. In de laatste vijf wedstrijden wist de Nijmeegse equipe al dertien keer te scoren. “Je ziet dat daar verbetering in komt, zowel individueel als als team. Het vertrouwen speelt daarin een grote rol. Neem Nany (Dimata, red.) als voorbeeld, die werkt op de training alles erin. Dat heeft te maken met vertrouwen en dat krijg je door te scoren.”

Met dat vertrouwen maakt de oefenmeester zich op voor een Rotterdams tweeluik deze week. Zaterdag krijgen de Nijmegenaren bezoek van Sparta, maar eerst brengt de ploeg van Meijer woensdag bezoek aan koploper Feyenoord. “Een prachtige wedstrijd om te spelen. Ik heb de klassieker gekeken. Dat was een hele intensieve strijd, daar zullen we ons op moeten voorbereiden. Voor ons een mooie uitdaging om te kijken of we net zo kunnen spelen als tegen Emmen. We hebben niks te verliezen in ieder geval.”

Maar Meijer weet dat dat een lastig verhaal gaat worden. “Zij zetten hoog en fanatiek druk, maar daardoor zal er meer ruimte komen voor ons. We zullen goed gebruik maken van de dieptes die er gaan vallen. Uiteindelijk moeten we dan de kleine kansen direct benutten om er een echte wedstrijd van te maken “, sluit Meijer af.

Foto: Rob Koppers