NEC verloor vrijdagavond in het eigen Goffertstadion met 2-3 van SC Cambuur en deed zichzelf tekort. De goals werden volgens Rogier Meijer te kinderlijk weggegeven.

”Ik denk dat we de eerste helft goed gevoetbald hebben, voldoende gecreëerd hebben om er meer dan 2 te maken uiteindelijk”, spreekt Meijer tegenover ESPN. ”We komen ook eerst 0-1 achter, uit een moment dat we zelf niet goed verdedigen staan we niet goed op te letten. Daarna denk ik dat we goed terugkomen met de goal van Barreto en Akman. Daarvoor en daarna hebben we volgens mij voldoende gecreëerd om er eentje bij te schieten.”

Hoe zit je dan in de kleedkamer in de rust? ”Je probeert aan te geven wat we goed doen en wat we beter kunnen doen. Uiteindelijk wil je meer kansen uitspelen. Ik denk dat we er in de tweede helft nog wel een paar hebben uitgespeeld. Alleen in de tweede helft was het een stuk minder dan in de eerste helft.”

NEC miste zelf behoorlijk wat kansen, maar de tegendoelpunten werden er fouten gemaakt. ”Dat zijn gewoon kinderlijke tegengoals. Wij staan te kijken en zij tikken hem binnen. Dat zijn gratis goals.”

”Het was zwaar. Je probeert van alles. Je voelde wel dat het zou kunnen gebeuren. De eerste helft hebben we hartstikke goed gevoetbald onder de moeilijke omstandigheden en creëer je heel veel. Het eerste gedeelte van de tweede helft ook nog, maar daarna niet. De tegengoals zijn wel te makkelijk op dit niveau weggegeven. Ik denk dat de gelukkigste uiteindelijk heeft gewonnen”. sluit de oefenmeester af.

Foto: Rob Koppers