Met nog drie wedstrijden voor de boeg treft de ploeg van trainer Rogier Meijer zondagmiddag Go Ahead Eagles. De Deventenaren staan één plek hoger dan de Nijmegenaren. Bij winst kunnen de rood-groen-zwarten een mooie stap zetten richting de play-offs om Europees voetbal. “Het zal een opgaande wedstrijd worden waarbij het zal liggen aan de vorm van de dag”,aldus Meijer.

De nederlaag tegen FC Utrecht kwam hard aan bij zowel de spelers en de trainer. “Het gaat vooral op de manier waarop de nederlaag tot stand komt. We komen via een standaardsituatie op achterstand en beginnen daarna pas met voetballen. We hadden nog recht op een gelijkspel, maar de goal viel niet.” Het is voor NEC niet de eerste keer dat er tegendoelpunt valt uit een standaardsituatie. “We hebben er de spelers en kracht niet voor om zo’n duel te winnen. Dus zullen we het achterin beter moeten neerzetten”, aldus de Doetinchemmer.

De strijd om plek acht

Er lijkt wel een vloek te rusten op die felbegeerde plek voor een play-off ticket om Europees voetbal. “We hebben al drie weken op rij niet meer gewonnen, maar ook de concurrenten weten niet te winnen. Op dit moment kan ik zo niet zeggen wie er de beste papieren heeft om plek acht binnen te slepen. Het zal liggen aan de vorm van de dag.”

Belangrijk duel

Komende zondag ontvangt de formatie van Meijer zo’n concurrent voor Europees voetbal. “Het zal een moeilijke wedstrijd worden, maar we hebben kunnen zien dat we goed voetbal spelen. We hebben al twee keer tegen elkaar gespeeld dit seizoen en hebben beide een keer gewonnen. Het zal erom gaan spannen, maar het moet nu echt gaan gebeuren in eigen huis”, sluit de oefenmeester af.

Foto: Rob Koppers