Rogier Meijer heeft tijdens de voorbereiding veel gerouleerd met de keepers. Wat duidelijk is is dat het tussen Mathijs Branderhorst en Norbert Alblas gaat. ForzaNEC sprak met de trainer over het keepersduel en de wedstrijd.
 
We hebben in de eerste helft weinig weggegeven. RKC heeft eigenlijk een mogelijkheid gehad en die ging erin, waar trouwens een verdedigende fout aan voorafging. Alleen op het einde van de tweede helft hadden ze wat kleine mogelijkheden maar al met al hebben we het goed gedaan”, zo vatte de trainer de wedstrijd samen. Terugkijkend op de voorbereiding is Meijer wel tevreden. “De teleurstellingen tegen SC NEC en Straelen houden de boel scherp. We creëren een goed team met een goeie sfeer en een goeie conditie.’’
 
Rogier Meijer over de nieuwe aanwinst Rangelo Janga: “Hij is er maar net. Hij trainde donderdag apart, Vrijdag met de groep en vandaag speel-ie mee. Hij heeft tot 3 augustus in Zwitserland gevoetbald en heeft daarom een redelijke conditie staan. Het is een volwassen prof die zichzelf kent en aangaf vandaag te kunnen en willen spelen.” Het lijkt erop dat Janga in de spits gaat als vaste kracht en Ole Romeny naar de flank verhuist. De kansen voor Etien Velikonja lijken daarmee verkeken.
 
Op een andere positie is en wordt er veel gerouleerd namelijk de keepers. Branderhorst kwam deze voorbereiding drie keer in actie, evenveel als zijn collega Norbert Alblas. Job Schuurman verdedigde tegen SC NEC het doel. Op de vraag wie eerste keeper wordt kon Meijer nog geen antwoord geven: “Ik ga met de staf bespreken wie er eerste keeper wordt. Ik kan niet zeggen wie het beter deed en wie wat minder. Dat bespreken we intern”, sloot de tevreden trainer af.
 
Foto: Rob Koppers