Rogier Meijer is teleurgesteld in het resultaat van NEC tegen Utrecht. De oefenmeester moest erkennen dat, vooral op basis van de eerste helft, Utrecht terecht de punten in huis heeft weten te houden.

“De eerste helft hadden we het heel lastig, zeker met de rol van Timber. Die speelde in een andere positie samen met Douvikas. Daar kwamen een aantal gevaarlijke situaties uit”, aldus Meijer tegenover ESPN. “Verder vond ik ons in de eerste helft ook aan de bal heel matig. We waren hem heel snel kwijt en waren onrustig. Dat ging in de tweede helft beter. Dan creëer je ook je kansen en ik had ook het gevoel dat we wat meer controle hadden.”

De goal van Douvikas was een kwaliteit van de Domstedelingen. “We weten dat Utrecht met standaardsituaties extreem gevaarlijk is. Daar scoren ze dan ook uit. We hebben in de slotfase nog zeker de kans gehad op de 1-1, maar op basis van de eerste helft heeft Utrecht verdiend gewonnen.”

“Eerste helft was gehaast”

De verbeterde grip in de tweede helft kwam door een omzetting in de rust. “We gingen de verdediging beter neerzetten en de keuzes die we maakten aan de bal werden beter. Dat vond ik in de eerste helft heel matig. We speelden heel gehaast, zeker voorop. Op het moment dat we daar balvaster werden, dan kun je ook aansluiten en hoger op het veld komen te spelen. Dan zie je ook wel dat we de spelers hebben om te voetballen.”

Na de goal, kreeg NEC wat meer mogelijkheden. Waarom kon NEC voor de goal niet echt tot kansen komen? “De mogelijkheden lagen er wel. Utrecht probeerde druk te zetten vanuit de zone en daar konden we wel tussendoor spelen. De keuzes die we daarin maakten, waren niet goed. We gaan weer kijken hoe we dat kunnen verbeteren.”

Play-offs

De knop moet om volgens de trainer. “Over het algemeen zijn we altijd wel in staat om na een teleurstelling een goede prestatie neer te zetten. Ik heb vandaag ook geen ploeg gezien die uitgeblust is of niet meer wil. We gaan thuis spelen tegen Go Ahead en dan zullen we er staan.”

De trainer wil niet zeggen dat de play-offs nu gelopen zijn. “Dat is nu koffiedik kijken. Aan het eind van het weekend gaan we de balans weer opmaken en dan kijken we hoe we ervoor staan. Dan kunnen ploegen uitgelopen zijn, maar dat dachten we de afgelopen twee weken ook. Als je zelf niet wint, dan wordt het sowieso lastig om de play-offs te halen, dus dat wordt de eerste taak voor ons.”

Foto: Rob Koppers