Rogier Meijer heeft zijn goede seizoen met NEC niet bekroond zien worden met de Rinus Michels Award. De prijs voor beste trainer van het afgelopen Eredivisieseizoen ging naar Peter Bosz.

Bosz werd met PSV bijna ongeslagen kampioen, ware het niet dat NEC in De Goffert met 3-1 te sterk was. De aanwezigen van het nationale trainerscongres, die uiteindelijk de winnaar kiezen, vonden de trainer van PSV over het hele seizoen de beste. Naast Meijer en Bosz waren Arne Slot, Joseph Oosting en René Hake genomineerd. Het is voor de trainer van PSV de tweede keer dat hij deze prijs wint. In het seizoen 2016/2017 werd Bosz al een keer eerder als winnaar van de award uitgeroepen, toen als trainer van Ajax.

Meijer kende een zeer goed seizoen met NEC. Zo scoorde NEC nooit zo vaak in de Eredivisie en waren de Nijmegenaren lang op drie fronten actief om Europees voetbal te bereiken. Ook het behalen van de bekerfinale is een prestatie waar de trainer trots op kan terugkijken. Meijer werd in 2021 ook al een keer genomineerd voor de prijs. Dat was toentertijd nog voor de Keuken Kampioen Divisie, na de spectaculaire promotie vanuit de play-offs.

Foto: Orange Pictures