Aankomende zondag neemt NEC het op tegen RKC. Na het verlies van afgelopen vrijdag tegen SC Cambuur (2-3) zijn de mannen van Rogier Meijer gebrand om de drie punten mee terug naar Nijmegen te nemen. “We hebben zeker vertrouwen in ons eigen spel en dan hebben we een goede kans om te winnen.”

“Het was een zure nederlaag, zeker als je kijkt naar het spelbeeld, de kansen die je gecreëerd hebt en wat je weggegeven hebt. Uiteindelijk telt in het voetbal echter alleen de uitslag. We hebben vanuit die wedstrijd deze week op meerdere facetten getraind waaronder de bezetting voor de goal. RKC is weer een hele andere ploeg dan Cambuur en daar moet je ook naar kijken dus er zijn meerdere dingen die we besproken hebben en waar we op getraind hebben”, aldus Meijer.

Okita

Donderdag plaatste Jonathan Okita een foto met zijn voet in het gips en het lijkt erop dat hij tot de winterstop eruit ligt. De trainer van NEC wilde hierin nog niet te hard van stapel lopen. “Die is voor zondag in ieder geval niet speelklaar en naar het ziekenhuis gaan was uit een bepaalde voorzorg. We moeten nog even kijken hoe lang dat duurt. Ook Edgar Barreto, Pedro Ruiz en Joep van der Sluijs zullen er zondag niet bij zijn.” Daarnaast zijn ook Mathias de Wolf en Rens van Eijden nog altijd niet hersteld van hun langdurige blessures.

“Wij moeten zorgen dat we ons eigen spel spelen, dat we 100% scherp zijn en dan vooral in de fases waar het er echt om gaat in de wedstrijd. denk aan de slotfase en dode spelmomenten. Dan hebben we zondag echt wel een goede kans om te winnen alleen RKC gaat daar natuurlijk ook iets tegenover zetten. Dat is altijd weer afwachten, maar we hebben zeker vertrouwen in ons eigen spel. Het moet alleen niet te vaak gebeuren dat we zeggen: goed gespeeld, maar geen punten.”

“Ik weet heel veel van RKC, dat is mijn werk”, zegt Meijer lachend. “Wij kijken die ploegen allemaal na. Normaal gesproken hebben ze Michiel Kramer voorin lopen, die is nu geschorst maar die heeft er al een aantal in liggen dit seizoen. Ze hebben voorin veel loopvermogen en een bepaald opportunisme. Dat is iets wat we besproken hebben met de jongens”, sluit de trainer af.

Foto: Rob Koppers