Het was een mooie avond voor NEC tegen FC Utrecht. De Nijmegenaren boekten in eigen huis een keurige 3-0 overwinning. Er werd bij vlagen goed gevoetbald en dat zag ook trainer Rogier Meijer.

“Een heerlijke avond”, begint Meijer tegenover ForzaNEC. “Drie goals gescoord en goed voetbal. Dat zijn alle ingrediënten voor een mooie avond volgens mij.” Na een half uur moest de oefenmeester noodgedwongen Jasper Cillessen wisselen en kwam een debuterende Robin Roefs binnen de lijnen. “Het schoot Jasper in zijn hamstring bij een uittrap. Er moeten wonderen gebeuren wil hij aan de aftrap staan bij de derby. Ik weet niet precies hoe het met hem is, maar hij stapt niet zomaar van het veld af.” Na afloop waren de credits voor de debutant. “Ik ben heel blij voor hem. Hij moest er uit het niets in, misschien ook wel goed ook. Anders heb je ook last van wedstrijdspanning. Eerst heeft hij wat lange ballen gespeeld, daarna heeft hij ook opgebouwd. Ook de reddingen die hij heeft verricht waren goed.”

Genoten

Waar de Doetinchemmer het meeste blij is na zo’n avond? “Ik heb vooral genoten van wat we als elftal hebben laten zien. Je ziet een aantal dingen terug die je hebt getraind. Dit is echt een goede stap. We scoorden ook twee keer vlak achter elkaar. Dan valt er ook wel wat van je af. Voor ons is het nu zaak om het koppie erbij te houden, want na de derde goal gingen er nog wel een aantal dingen mis. Als de tegengoal valt kan het ook anders gaan lopen.” Tijdens de wedstrijd had de trainer niet het idee dat er een goal van Utrecht in de lucht hing. “Er waren zeker een paar kopkansen die je goed moet verdedigen, maar wij zochten ook naar onze vierde goal. Dat wil je zo lang mogelijk volhouden.”

Twintig minuten voor tijd werd Philippe Sandler gewisseld. Daar leek de centrumverdediger het niet mee eens te zijn. “Hij wilde er eigenlijk al bij het tweede wisselmoment uit. Dat zag ik te laat. Toen kwam hij naar mij toe dat hij ook er af wilde. Ik wilde graag twee spelers brengen dus hij moest vijf minuten langer blijven staan, maar dat hebben we al uitgesproken. Het is alleen maar mooi dat hij zijn emoties toont. Daar heb ik geen problemen mee.”

Derbykoorts?

Met een overwinning op zak gaat NEC met een goed gevoel richting de derby toe. “We moeten nog een week hé. Eerst gaan we genieten van deze winstpartij. Daarna gaan we rustig werken aan de wedstrijd tegen Vitesse. Verwacht van mij geen gekke uitspraken zou ik zeggen. Het geeft veel meer een boost als je tegen een directe concurrent met 3-0 wint en dat je twee keer op rij thuis wint. Ik heb geen idee of wij de favoriet zijn, maar dat maakt ook niet”, zo blijft de trainer nuchter.

Foto: Rob Koppers