Rogier Meijer genoot van zijn ploeg in de bekerwedstrijd tegen GVVV. Vooraf is er een hoop gesproken dat NEC alles te verliezen had, maar door het goede spel en de snelle goals, was daar geen sprake van.

Is dit de perfecte manier om tegen amateurs te spelen?
“Dat denk ik wel ja. Zo hebben we het wel met elkaar besproken. We wilden goed, scherp en geconcentreerd beginnen. In de eerste tien minuten al meteen een goal maken, zodat de ruimtes groter kunnen worden. We hadden volgens mij in de eerste tien minuten al twee goals. Als je dan zo begint als elftal, dan heb ik daar echt respect voor. Dat is een compliment waard. In de eerste helft hebben we ze helemaal weggespeeld.”

Had je voorafgaand angst voor dit duel?
“Angst niet, maar je houdt wel rekening met een lastige avond. AZ moet nu nog verlenging spelen tegen HHC. Er zijn genoeg voorbeelden die aantonen dat het niet makkelijk is. We hebben er wel op gehamerd als we zelf goed zouden spelen, dat we ze kapot konden spelen. Gelukkig is het geen lastige avond geworden.”

Wanneer denk je dan bij jezelf dat de winst wel binnen is?
“Als je er drie op het bord hebt, denk je wel dat het gek moet lopen, willen ze terugkomen. Je weet ook met de aanvallers en middenvelders die wij hebben, dat er dan nog wel kansen gaan komen. Dan weet je wel dat het binnen is. De tweede helft loopt de wedstrijd dan een beetje uit, maar dat is ook logisch.”

Baal je dan dat je in de tweede helft wat minder druk uitoefent en een goal tegen krijgt?
“Natuurlijk mag dat niet. Maar je ziet ook dat het veld groter wordt en dat ze zeker wel behendige jongens aan de zijkant hadden. Dat hoort er een beetje bij. Over het algemeen hebben we het gewoon heel goed en zakelijk uitgespeeld.”

Dan zul je wel met een goed gevoel de winterstop ingaan?
“We misten vandaag ook een aantal jongens die normaal van waarde zijn voor ons. Dan is het mooi dat anderen nu hun kans pakten en hun kwaliteiten laten zien. We hebben nu van de laatste twaalf wedstrijden er één verloren én de laatste vier wedstrijden hebben we gewonnen. Het is wel lekker om zo de tien dagen vrij in te gaan. Na de winterstop hebben we meteen Feyenoord en de beker, dat zijn wel mooie potjes om mee te beginnen.”

Heb je nou iets met dit soort avonden?
“Ik vind het wel leuk. Ik kwam ook een paar bekenden tegen met wie ik in Bennekom nog heb samengespeeld. Zo’n sfeertje is wel leuk natuurlijk, alleen kwam het sfeertje nu niet echt door omdat wij goed startten. Als ik dan Quick Boys zie en net HHC hoor, dat zijn wel mooie wedstrijden voor amateurs, als je niet de trainer van die profclub bent. Je ziet dat er dit jaar een hoop verrassingen zijn en dat is mooi om te zien.”

Foto: Orange Pictures