Rogier Meijer maakt kans op de Rinus Michels Award voor beste trainer van het afgelopen seizoen in de Eredivisie. De 42-jarige coach, die al eerder genomineerd was voor Trainer van het Seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, is één van de vijf kanshebbers, naast Peter Bosz, Arne Slot, Joseph Oosting en René Hake.

Peter Bosz werd in zijn debuutjaar glansrijk kampioen met PSV, terwijl Arne Slot met Feyenoord de KNVB-Beker won. Hake sleepte met Go Ahead Eagles na het winnen van de play-offs een ticket voor Europees binnen. Oosting werd derde en veroverde een ticket voor de voorronde van de Champions League.

Ondanks dat Meijer geen tastbare prijs won, heeft hij in het seizoen 2023/24 zeker indruk gemaakt. Hij was de enige trainer die PSV wist te verslaan en loodste NEC naar de bekerfinale. Ook evenaarde hij het puntenrecord van NEC en scoorde de club nog nooit zoveel doelpunten in de Eredivisie als dit seizoen.

Meijer, die al sinds 2 juni 2020 actief is voor NEC en zorgde voor Eredivisievoetbal en een bekerfinale, heeft nog een contract bij de club tot 30 juni 2025.

Foto: Orange Pictures