Rogier Meijer heeft genoten van de wedstrijd tegen FC Twente (3-3). De coach zag zijn ploeg na rust terugkeren in de wedstrijd en drie goals in twintig minuten tijd. Daarna gaf NEC het weer uit handen en zo speelde het voor de tweede keer op rij met 3-3 gelijk.

”Als je realistisch bent en wat dieper naar de wedstrijd kijkt dan heeft Twente de beste kansen gehad”, begint Meijer tegenover ForzaNEC. ”Om mee te maken en te coachen was het een geweldige wedstrijd. Je weet als je hier naartoe gaat, het eerste half uur dan zal het stormen. We hebben twee keer geluk gehad, het eerste half uur. Je weet ook dat er ruimtes komen. Ik denk ook dat we dat de eerste helft een paar keer goed bespeelde met Youri en Sontje (Baas en Hansen, red.). De tweede helft konden we zelf wat meer voetballen, maar de laatste twintig minuten was het weer zoals het eerste half uur. Dan brengen zij vijf wissels, heel veel aanvallende krachten, dan is het ook overleven. Dat is helaas niet gelukt, maar ik heb er wel van genoten.”

Mattsson

Magnus Mattsson leverde deze wedstrijd twee assists af. ”Die trekt zijn lijn uitstekend door. Zeker in de tweede helft wanneer er iets meer ruimte is en hij langer aan de bal kan blijven, zie je ook zijn kwaliteiten. We hadden ook twee schoten die hij goed pakt, hij draaide een paar keer goed weg. Zijn spel was prima.”

Veel doelpunten

In de laatste drie wedstrijden zijn er twintig goals gevallen, zowel voor- als tegen. ”Ik kijk naar allebei, want het ene vlakt het andere niet uit. We laten zien dat we tot aanvallen en score komen. Als je kijkt naar de goals de laatste weken, die gingen er gemakkelijk in. De eerste vandaag was een fout van Jasper (Cillessen, red.), die er niet helemaal lekker uitzag. De tweede was een rebound en de ander wordt van richting veranderd. Niet alles is daarin te verklaren. Het aantal tegengoals moet wel verbeteren, anders wordt het lastig om wedstrijden te winnen. Dan moet je er elke keer vier maken. Dat is wel een teamontwikkeling, dat is niet één persoon. Daar zullen we echt wel aandacht aan geven. We hebben ontzettend veel wisselingen gehad in de achterhoede, de laatste drie weken spelen we met deze achterhoede. Dus daar zullen we nog ons werk in moeten doen”, besluit Meijer.

Foto: Orange Pictures