Rogier Meijer heeft maandag genoten van wat NEC op de mat legde tegen Jong AZ (0-3). De Nijmegenaren speelden sterk en wonnen met ruime cijfers van een beloftenploeg die juist versterkt was met eerste elftalspelers.

"Ik heb genoten van het team", zei Meijer tegen FOX Sports. "Verdedigend waren we heel gedisciplineerd. We hielden de ruimtes klein. Ik genoot ook van het spel aan de bal. Dat resulteerde in mooie doelpunten en kansen. Op beide vlakken heb ik genoten. De jongens legden er veel energie in, dat is de basis. Als je ziet hoe we druk zetten, dan pik ik iemand als Janga eruit. Hij stond daar veel in zijn eentje. Dat is niet makkelijk, maar aan de bal zouden we ruimtes krijgen en die hebben we goed benut."

NEC scoorde al vroeg via Ayman Sellouf, die na een dieptepass naar binnen kapte en met rechts raak schoot. "Het was vanuit de overname, dat hadden we ook besproken. Als we de bal veroverden zou er ruimte liggen. Mooi voor Ayman dat hij de bal er zo inkrult. Hij hikte er al even tegenaan en nu scoort hij. Het gaf wat rust aan het team. We maakten er goed gebruik van en hadden dat zelfs misschien nog wat meer kunnen doen."

Na twee gelijke spelen tegen Helmond Sport en Roda JC won NEC nu weer. "Daar hebben we ook stevig van gebaald, omdat we telkens het moment lieten liggen om aan te haken. Daarom was deze wedstrijd zo belangrijk voor ons gevoel, op twee vlakken. Mentaal was dit een belangrijke wedstrijd, maar ook kijkend naar de stand. Een feestje? Dat is lastig nu, want we rijden met twee bussen en met mondkapjes op. Toen we bij NAC wonnen, heb ik niks gehoord op de terugreis. We mogen tevreden zijn en daar mogen we best even van genieten, maar daarna gaat de focus op MVV."

Foto: Rob Koppers