NEC werkte zaterdagochtend haar laatste oefensessies in aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Vitesse af. Onder toeziend oog van zo’n 2.000 uitzinnige fans zetten de spelers de puntjes op de i. Trainer Rogier Meijer was na afloop dan ook een tevreden man.

“Het was apart, maar wel heel mooi. Het was de eerste keer voor mij en ook voor veel spelers. Je wordt vooraf wel gewaarschuwd, maar als je het dan meemaakt is het besef er pas echt. Het is een mooie stimulans boven alles wat we deze week al extra hebben gehad.”

Meijer merkt dat er een andere sfeer heerst rondom de club deze week. “En juist daarom doen wij als staf deze week niks anders. De emoties zijn er al, er wordt extern genoeg gezegd.” De emotie bevindt zich op een gezond niveau, denkt Meijer. “Je moet wel met verstand voetballen. Dat zullen we morgen dus extra benoemen, maar je wil ook uitstralen dat je een derby speelt. Het mag morgen niet aan passie ontbreken. Maar als je de groep goed kent, weet je dat dat ook niet gaat gebeuren.”

Meijer heeft een plan in zijn hoofd en weet ook wel wat voor een wedstrijd hij kan verwachten. “Vitesse kan goed met vechtvoetbal omgaan. Dat hebben ze tegen Rennes en Feyenoord gedaan en daarin denken ze dat verdienstelijk. Maar wij willen ons eigen ding aan de bal doen. De lijn van Feyenoord en Fortuna-uit willen we doortrekken. We waren goed aan de bal en ondanks de vijf tegengoals tegen Feyenoord vond ik ook dat we verdedigend ons mannetje stonden”, aldus Meijer, met een grote glimlach.

Foto: Rob Koppers