Rogier Meijer genoot vrijdag van NEC, dat met liefst 0-7 won van Helmond Sport. De trainer zag dat zijn 5-3-2-formatie opnieuw goed uitpakte. De vroege rode kaart voor Helmond hielp mee, maar daarna was het zeker niet gespeeld. Meijer gaf zijn ploeg na afloop live op tv een weekend vrij.

Aanvoerder Rens van Eijden hoopte er in een eerder interview al op. “We gaan het er in de bus even over hebben samen”, zei Meijer tegen ESPN. “Ze hebben het goed gedaan. We hebben drie wedstrijden in acht dagen gespeeld. In mijn hoofd zit meer ja dan nee nu.” De verslaggever bleef echter aandringen. “De kans is redelijk groot. Je hebt nu een antwoord nodig? Ja, okĂ©.”

Over de wedstrijd was de trainer duidelijk. “Gaandeweg de tweede helft deed het me een beetje denken aan een veredelde training. Knap gedaan. We moeten er ook gebruik van maken. We spelen op de training ook weleens elf tegen tien, dan schieten we er ook geen zeven in. We hebben het goed gedaan. We hebben kansen afgedwongen met diepteacties en via de buitenkant.”

NEC was hongerig in Helmond en bleef aanvallen, zag ook Meijer. “De jongens bleven geconcentreerd. Bij balverlies zaten ze er meteen kort op om te heroveren en ze gaven geen kansen weg. Aan de bal hebben ze goed tempo gespeeld en als zij wat hoger kwamen, probeerden we diep te lopen. Het is tegen tien niet altijd makkelijk, maar dit was prima.”

Gingen er dan ook dingen niet goed bij NEC? “In het begin hadden we nog wat moeite. Helmond had veel beweging in de ploeg met diepgaande mensen. Na de rode kaart denk ik niet dat ik veel aanmerkingen heb. Maar na de 0-1 was het zeker nog niet gespeeld. Bij 0-3 in de rust dacht ik dat wel, maar in de tweede helft wilden we zeker voor meer gaan.”

Foto: Rob Koppers