Voor NEC staat woensdagavond het allerlaatste duel van het kalenderjaar op het programma. Om 18:45 trappen de Nijmegenaren in Tilburg af tegen Willem II, een uitgelezen mogelijkheid om met een prachtig puntenaantal aan het kerstdiner te verschijnen. “Het zal toch weer een beetje kaal worden. Thuis, met maximaal een paar gasten”, lacht Rogier Meijer ontspannen na de laatste oefensessie.

De trainer moet het in Tilburg vermoedelijk doen zonder de diensten van Marokkaans A-international Souffian El Karouani, die mogelijk, als de Afrika Cup doorgaat, pas midden februari weer terug is in Nijmegen. “Hij heeft nog teveel last van zijn blessure. Een kleine verrekking in de warming-up voor de wedstrijd tegen Eagles. Dan is het even klote dat de wedstrijden elkaar zo snel opvolgen, maar zijn vervanger staat wel klaar hoor”, doelt Meijer ogenschijnlijk op Calvin Verdonk.

Hij denkt dan ook dat zijn ploeg klaar is om nog een keer te vlammen. “Zeker na zondag. Met het plan dat we hadden en de manier waarop we dat uitvoerden: dat biedt perspectief. We maken twee doelpunten. De tweede helft was wel minder en dat hebben we zeker besproken. Maar uiteindelijk gaat het om resultaat en het was ook wel eens lekker dat het een beetje meezat”, verwijst de trainer naar de verschillende keren dat het totaal niet mee zat en NEC het met een beperkt of geen resultaat moest doen.

De thuiswedstrijd tegen Willem II eerder dit seizoen is daar een voorbeeld van. De Tricolores kwamen al na een kwartier met tien man te staan, maar lat, paal en een engel boven het hoofd van de keeper van de gasten zorgden voor een mirakel: 0-0. “Dat was een hele andere wedstrijd in een totaal andere periode. Het was pas onze tweede thuiswedstrijd. Nu zit met name Willem II in een andere fase. Ze hebben al lange tijd niet gewonnen. Als we ons niveau halen, hebben we een goede kans.”

Foto: Rob Koppers