Trainer Rogier Meijer weet dat zijn ploeg zondag optimaal moet presteren om het Feyenoord lastig te maken. De trainer is blij met de terugkeer van Oussama Tannane. “Het is een speler met aanvallende kwaliteiten die je niet veel ziet in de Eredivisie. Hij kan wedstrijden voor je beslissen.”

Maar op de terugkeer van Tannane na is er weinig vooruitgang in de lappenmand van NEC. Joris Kramer, Jordy Bruijn en Philippe Sandler liggen er al even uit. Laatstgenoemde wacht nog altijd op zijn debuut. “Joris heeft deze week weer op het veld getraind. Het herstel vordert, maar ze zijn er voorlopig nog niet bij.” Naast dit drietal kan Meijer dit weekend ook niet beschikken over Ilias Bronkhorst (ziek) en Mathias de Wolf (geblesseerd).

Voorin heeft de trainer meer te kiezen. Op de vleugel heeft Meijer een Deens dilemma, maar over de spitspositie hoeft de Doetinchemmer niet lang na te denken. Nany Landry Dimata kwam eind augustus naar Nijmegen, maar wacht nog altijd op zijn eerste goal. “Nany speelde de eerste anderhalve wedstrijd uitstekend”, doelt Meijer op AZ- en Heerenveen-uit. “Die wedstrijden speelde hij op adrenaline, maar daarna ging vermoeidheid een rol spelen en heeft hij het wat minder gedaan. Maar hij start zondag gewoon”, verklapt Meijer een deel van zijn opstelling.

“Ik ben ervan overtuigd dat we genoeg spelers hebben die een goal kunnen maken.” Toch scoort de ploeg van Meijer tot dusver moeizaam. De afgelopen twee weken stonden trainingen dan ook veel in het teken van het verbeteren van het aanvalsspel. “We zijn bezig om in het laatste gedeelte van het veld veel loopacties te maken, tot afronden te komen en als er dan wordt afgerond je ook op doel schiet. Dat moeten we nu in wedstrijden laten zien.”

Zondag is Feyenoord de tegenstander. Meijer weet dat het geen makkelijke opgave wordt tegen de huidige nummer 4 van de Eredivisie. “Ze hebben alleen van PSV verloren. Feyenoord speelt net als vorig seizoen met veel druk, maar doet dat wel met andere, meer vaardige spelers. We zullen als team heel goed moeten spelen. Iedereen moet op de toppen van zijn kunnen spelen willen wij het Feyenoord lastig maken. Maar als ons dat lukt, is Feyenoord ook een tegenstander die je ruimte geeft om te voetballen.”

Foto: Rob Koppers