Rogier Meijer erkent na afloop dat NEC de gelukkigste is met het gelijke spel tegen Fortuna Sittard. De Nijmegenaren hadden het erg moeilijk. Ook gaat Meijer nog even in op zijn contract en de wedstrijd van zondag.

“Het was het maximaal haalbare vandaag. Jasper heeft ons de eerste helft er even doorheen gesleept”, begint de oefenmeester zijn analyse. “In de tweede helft hadden we iets meer controle en gaven we minder kansen weg. Dan hoop je hem met die fantastische goal die we maken eruit te slepen, maar uiteindelijk is het wel terecht.”

Meijer heeft wel een duidelijke conclusie waar het aan lag, dat NEC zoveel moeite had met de Limburgers. “In de eerste tien minuten hadden we redelijk de controle, maar daarna hadden we heel veel moeite met het fysieke vermogen van Fortuna. Ze speelden veel de lange bal en speelden veel op de tweede bal. Elke ingooi aan de zijkant werd erin gepompt. Als je dan de rust niet hebt aan de bal, zoals in de eerste helft dan wordt het lastig. Dan begint de wedstrijd van zaterdag ook mee te spelen in de benen.”

Derby

Toch moet voor NEC alweer snel de blik vooruit. Zondag staat de meest beladen wedstrijd van het jaar op het programma als Vitesse de tegenstander is. De Arnhemmers staan troosteloos zeventiende, dus is NEC de torenhoge favoriet. “Dat zal zondag moeten blijken. Iedereen weet dat het een speciale wedstrijd is. Ik hoop dat het een gewone wedstrijd is en dat het gaat om het voetbal in plaats van randzaken. Ik maak me er geen zorgen om, maar het feit is wel dat dit de actualiteit is. Onze supporters mogen niet mee en dat het onrustig zal zijn, al moet dat natuurlijk nog blijken. Wij houden ons daar afzijdig van en gaan ons richten op het voetbal.”

Dan nog de kwestie over het contract van Meijer. Die loopt deze zomer af en daar is nog steeds niks over gecommuniceerd. “Er is nog geen duidelijkheid”, vertelt Meijer tegenover de NOS. “Dat komt naar buiten op het moment dat dat er wel is. Ik verwacht niet dat het tot het einde van het seizoen gaat duren. Ik ben er zelf wel uit en de club weet dat ook. Het komt vanzelf naar buiten.”

Foto: Orange Pictures