De wereld ziet er na twee overwinningen in één week ineens heel anders uit voor NEC. Daar waar er na de nederlaag tegen Ajax nog naar onderen gekeken moest worden, kan na de zeges op AZ (1-2) en PEC Zwolle (1-3) de blik ook weer richting het linkerrijtje voor de Nijmegenaren. De landelijke media zagen in Zwolle meerdere NEC’ers uitblinken en ook de trainer kreeg complimenten.

Bij Voetbal International staan er namelijk twee spelers uit de Keizerstad in het Elftal van de Week. Bart van Rooij en Elayis Tavsan (allebei kregen zij een 7,5) waren in Zwolle beide trefzeker en mede daardoor werd er voor hen een plaatsje ingeruimd bij de beste elf van afgelopen weekend. Ook buiten de lijnen posteert VI een NEC’er. Rogier Meijer was de best beoordeelde trainer van speelronde vijftien met een keurige 7.

Ook ForzaNEC had mooie cijfers in petto voor de uitblinkende rechterkant van NEC. Deze beoordelingen vind je hier.

‘Mooie toekomst’

Bij De Telegraaf was Danny Koevermans de rapporteur van dienst deze speelronde. De oud-spits zag Tavsan uitblinken in Overijssel en heeft mooie woorden over voor de rechtsmidden van zijn Elftal van de Week. “Elayis Tavsan van NEC was echt gewéldig. Die Mac Nulty van PEC Zwolle is hem nu waarschijnlijk nog aan het zoeken. Die heeft alle hoeken van het veld gezien, zeker in de eerste helft. Een hedendaagse buitenspeler, met zijn linkerbeen vanaf de rechterflank. Tegenwoordig zijn het allemaal een beetje Arjen Robbentjes in dat opzicht. Ik voorzie nog wel een mooie toekomst voor hem.”

Tot slot nog het Algemeen Dagblad, want die maken het wel heel bont. Bij hen is NEC de hofleverancier in het Elftal van de Week. Naast de al eerder benoemde uitblinkers Van Rooij en Tavsan, plaatsen zij Philippe Sandler achterin bij hun beste elf spelers van de speelronde.

Foto: Orange Pictures