Rogier Meijer is ook volgend seizoen hoofdtrainer van NEC. De 40-jarige oefenmeester heeft zijn contract in Nijmegen met één seizoen verlengd. Ted van Leeuwen, technisch directeur van de Nijmeegse club, sprak in december vorig jaar al uit dat hij door wilde met Meijer.

De trainer reageerde daarop dat hij ook ‘blij is met wat hij hier heeft’. Desondanks gingen er maanden overheen voordat er witte rook uit de schoorsteen aan Stadionplein 1 kwam. Meijer staat momenteel tiende in de Eredivisie met 32 punten uit 27 duels. Hoewel er vanuit de achterban steeds meer kritiek richting de trainer klinkt, is eenieder die met de Achterhoeker samenwerkt lovend over zijn prestaties. Met de promotie afgelopen zomer bracht hij de club naar een hoogtepunt in barre tijden en hij is de eerste trainer in jaren die de Goffert weer wekelijks weet uit te verkopen.

Lees ook: Van Leeuwen: “Verlengen met één jaar was een keuze van beide partijen”

Vier jaar

Meijer nestelt zich bovendien in een bijzonder rijtje. Hij is de eerste trainer sinds Johan Neeskens (2004) die gaat beginnen aan een vierde seizoen. Officieel wordt het zelfs zijn vijfde jaargang, want in april 2019 werd hij al aangesteld als vervanger van de ontslagen Jack de Gier. Samen met Ron de Groot en Adrie Bogers strandde de ploeg toen in de eerste ronde van de play-offs voor promotie.

Foto: Rob Koppers