De kans dat Rogier Meijer ook volgend seizoen bij NEC aan het roer staat is groot. De 41-jarige oefenmeester voerde deze week gesprekken met Carlos Aalbers over de toekomst en hield daar een positief gevoel aan over. Als Meijer en NEC daadwerkelijk met elkaar doorgaan staat de trainer alweer voor zijn vijfde seizoen als hoofdcoach.

NEC en Meijer, die over een aflopend contract beschikt, hebben de intentie om langer met elkaar door te gaan en dus lijkt contractverlenging slechts een kwestie van tijd. “Normaal gesproken moet dat wel lukken als beide partijen door willen met elkaar. We zijn al drie jaar in ontwikkeling en nog niet op elkaar uitgekeken. Zowel op het veld als eromheen is er veel veranderd. Ik denk dat dat proces na drie jaar nog niet klaar hoeft te zijn.”

De oefenmeester blikte desgevraagd ook al een klein beetje vooruit richting het volgende seizoen. “Ik denk dat er komende zomer best wel wat moet gebeuren aan de selectie. We hebben allebei wel het vertrouwen in elkaar dat we dat met elkaar kunnen bereiken.”

Vijf jaar

Rogier Meijer werd hoofdtrainer van NEC in 2019. Na een seizoen gefungeerd te hebben in een trioconstructie met Francois Gesthuizen en Adrie Bogers kwam Meijer in 2020 alleen aan het roer te staan. Binnen een jaar promoveerde de oefenmeester naar de Eredivisie en daarin speelde hij zich met zijn ploeg als promovendus redelijk eenvoudig veilig.

Dit seizoen heeft NEC handhaving wederom als doelstelling, maar heeft het de ambitie uitgesproken zich te plaatsen voor de play-offs om Europees voetbal. Dat wil vooralsnog niet helemaal lukken, maar met slechts twee punten achterstand op plaats 8 ligt alles nog open.

Als Meijer en NEC met elkaar verdergaan wordt dat het vijfde seizoen onder leiding van de ex-speler van De Graafschap. Sinds de invoering van het betaald voetbal had de Nijmeegse club nooit een trainer die zo’n lange achtereenvolgende periode op de bank zat.

Foto’s: Rob Koppers