Zondagavond was Rogier Meijer te gast bij Studio Voetbal. De trainer promoveerde met NEC en lijkt de Nijmeegse equipe voor het tweede jaar op rij naar een veilige plaats in de middenmoot te loodsen. Genoeg voor een uitnodiging aan tafel bij Sjoerd van Ramshorst, waar het overigens vooral over de top 5 van de Eredivisie ging en niet over NEC.

Presentator Van Ramshorst maakte wel direct een bruggetje en vroeg Meijer of hij al een belletje van FC Twente heeft gehad. Zondag kwam namelijk het nieuws naar buiten dat Ron Jans daar aan het eind van het seizoen stopt als trainer. Twente is een club waar Meijer goede herinneringen aan heeft. Als Graafschapper scoorde de trainer zijn enige Eredivisiegoal, uitgerekend tegen de Tukkers. Maandag hoeft FC Twente echter niet te bellen: “dan ben ik gewoon lekker aan het werk bij NEC”, aldus de oefenmeester.

Later haakt Meijer, in een discussie over de kwaliteiten van Sparta-collega Maurice Steijn, in op de situatie bij FC Twente. “Het is daar ook een moeilijk moment om in te stappen, je moet een groot gat vullen. Die club zal dus ook gaan kijken, wat voor type trainer daar bij past. Misschien is het iets te makkelijk om te kijken naar de ranglijst en te zeggen die pakken we. Daar zal beter over nagedacht worden.”

Zaterdag werd Wilco van Schaik nog gevraagd naar de contractsituatie van Meijer door NOS. Dat fragment werd getoond. Van Schaik vertelt daarin dat er eind februari een gesprek gepland staat met de directie en de coach. Meijer wil dit gesprek graag aangaan met de club: “Na zo’n gesprek en zo’n tijd heb je een gevoel bij elkaar. Maar je ziet bijvoorbeeld ook bij Ron Jans dat na drie jaar het maximale is bereikt. Ik moet mijn gevoel met de club delen en dan zullen we wel zien wat er uitkomt.”

Van Schaik gaf in zijn videoboodschap nog aan dat ‘beide partijen er positief instaan‘.

Bekijk hier de uitzending van Studio Voetbal met Rogier Meijer!

Foto: Screenshot NPO Start